Про це повідомив Начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов, посилаючись на Перше медичне об’єднання Львова.

«Рома зі Львова. 14 липня хлопчик разом з мамою поїхав навідати бабусю з дідусем у Вінницю. Заодно записалися на консультацію до лікаря у клініку. Батько Ярослав залишився у Львові. Біля 11 години дня зв’язок із сином та дружиною зник. Вся країна дізналася - по Вінниці завдано ракетного удару. Рому батько знайшов у Вінницькій обласній лікарні, і тільки три дні тому за результатами ДНК-експертизи дізнався про смерть 29-річної дружини Галини», - зазначає Сергій Борзов.

За словами очільника області, хлопчик перебуває у дуже важкому стані. Близько 45% тіла дитини вкрили зовнішні опіки, ще 35% - внутрішні. Вони настільки глибокі, що місцями навіть досягають кісток. Обгоріло обличчя, верхні та нижні кінцівки, дихальні шляхи. До того ж у Роми закритий перелом лівої руки та кілька уламків від снаряду у черепі.

«Маленького пацієнта з Вінниця транспортували до Львова. Зараз дитина евакуйована із нашої дитячої Лікарні Св. Миколая до Німеччини. Його чекає ще ряд втручань, у тому числі пересадка шкіри та пластичні операції. Окрім Роми, ще двох вінницьких пацієнтів із опіками зі Львова уже доставили у Польщу - у лікарні Кракова та Люблина», - зауважив Сергій Борзов.