Вінниччина від початку війни надає допомогу вимушеним переселенцям і тим, хто цього потребує. На даний час понад 180 тисяч ВПО розміщено у громадах  Вінницької області.

«Надаємо прихисток, розміщуємо людей у гуртожитках, школах, садочках тощо. Працюємо над тим, аби надалі забезпечити таких осіб житлом і всім необхідним»,- зазначає Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна.

Сьогодні, 19 липня, за дорученням Начальника  ОВА Сергія Борзова,  з представниками Генерального Директорату Європейської Комісії з питань гуманітарної допомоги та цивільного захисту населення зустрівся заступник  Начальника ОВА Андрій Кавунець.

На зустрічі досягнута домовленість про допомогу внутрішньо переміщеним особам у зимовий період. Особливу  увагу буде приділено місцям, де будуть проживати переселенці, яких зараз переміщують з будівель навчальних закладів.

«Організація планує закупити дітям, які вимушені були переміститися до Вінницької області та будуть навчатись в наших школах, гаджети для комфортного навчання»,- повідомила Наталя Заболотна.

Також під час зустрічі в ОВА говорили з представниками Генерального Директорату Європейської Комісії про соціальні заклади для осіб з інвалідністю. Обговорювали потреби, які у закладах є зараз та стан наявного обладнання. Також намітили що з найбільш необхідного потрібно докупити. Після зустрічі, представники Європейської Комісії планують відвідати один із закладів для осіб з інвалідністю в області.

«Дякуємо за допомогу Україні в надскладні часи. Ми завжди відкриті до співпраці»,- резюмує Наталя Заболотна.