«Робота з адаптації українського законодавства ведеться безперервно. Ми не потребуємо пільгових умов, ми пройдемо цей шлях із честю», — заявив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час зустрічі з делегацією ФРН на чолі з виконувачем обов’язків Голови Комітету у закордонних справах Бундестагу Томасом Ерндлем. 

Спікер Парламенту наголосив, що вже відбулася нарада за участю Президента України Володимира Зеленського, де було визначено подальші кроки кожної гілки влади.

«Що стосується Парламенту — будемо працювати у двох основних напрямах. По-перше, візьмемо до уваги всі зауваження, які отримали від Європейської комісії та Європейської ради, щодо яких необхідно вжити кроки негайно», — зауважив Голова Верховної Ради України та додав, що другим етапом є безпосереднє ухвалення необхідних законів. 

«Кожне пленарне засідання ми будемо приділяти декілька годин для ухвалення законів, пов’язаних з євроінтеграцією. Або ж ми будемо присвячувати окремо пленарний день для євроінтеграційних законопроектів», — повідомив Руслан Стефанчук.

Зі свого боку, виконувач обов’язків Голови Комітету у закордонних справах Бундестагу Томас Ерндль зазначив, що Німеччина підтримує прагнення України стати повноправним членом Європейського Союзу та готова надавати експертну оцінку в ухваленні необхідних законодавчих змін.