За два місяці після звільнення від російського агресора чотирьох областей Уряд виділив 2,3 млрд грн на відновлення критичної інфраструктури та проведення першочергових некапітальних ремонтів. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів 3 червня.

«Ми закликали місцеву владу за можливості так само виділяти кошти на відбудову. Бачимо, що тут є позитивна синергія. Наприклад, керівництво Києва долучилося до програми відновлення Уряду, виділивши кошти з місцевого бюджету на відбудову зруйнованого житла та об’єктів інфраструктури», — зауважив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль підкреслив, що зараз відбувається перший етап відбудови, на якому оцінюються збитки, складається технічна документація проектів, ремонтуються критично важливі об’єкти.

«Завдання Уряду — щоб до осені більшість пошкоджених критичних об’єктів були відновлені. Щоб усі громадяни на деокупованих територіях були з водою, газом, світлом. Там, де це можливо, ми відремонтуємо школи, дитячі садочки та лікарні. У чотирьох повністю деокупованих областях у нас зараз готується відновлення 83-х лікарень, 59-ти дитячих садочків, 122-х шкіл», — відзначив Прем’єр-міністр.

За словами очільника Уряду, Міністерству розвитку громад та територій разом із Міністерством енергетики й Міністерством інфраструктури доручено щотижня звітувати про прогрес у своїй сфері відповідальності.