Сьогодні, 19 травня, на  Вінниччині перебуває делегація Координаційного штабу Української Асоціації Футболу на чолі з Президентом УАФ, членом виконавчого комітету УЄФА Андрієм Павелком. На стадіоні СК «Нива»  у  м. Вінниці протягом дня  пройшла серія благодійних матчів з футболу серед двох вікових категорій (10-11 років; 15-16 років),  на  якій були присутні високі гості.

На підбиття підсумків та процедуру нагородження  переможців змагань завітали Начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов та народний депутат України Ірина Борзова.

Очільник ОВА привітав вінницьку футбольну спільноту та подякував за візит президенту федерації Андрієві Павелку.

«Хочу заручитися підтримкою Президента федерації,-  зауважив Сергій Борзов.- Після війни нам просто необхідно побудувати новий стадіон! Якщо УЕФА нам допоможе, то Вінниця зможе реалізувати свій чималий  потенціал. Новітній стадіон європейського зразка, сертифікований УЕФА, дасть новий поштовх розвитку футболу на Вінниччині!».

Народний депутат України Ірина Борзова, у свою чергу, підкреслила: «Дуже важливо, що сьогодні діти та молодь залучені до таких спортивних заходів, заради перемоги України. Оскільки я працюю в Комітеті Верховної Ради України з питань молоді і спорту, то можу з впевненістю сказати, що дуже багато молодих людей долучилися до волонтерства. Також є багато спортсменів, які сьогодні захищають незалежність нашої держави в лавах Збройних Сил України. На жаль, серед них є й загиблі. Вічна пам’ять їм. Слава ЗСУ! Дякую, що ви в єдності. В єдності до перемоги!»

Ірина Борзова зауважила, що на Вінниччині зараз проходить низка спортивних благодійних матчів за участі як місцевих футбольних команд, так і тих, які приїхали в область з місць, де зараз ведуться активні бойові дії. Зокрема, тут юні спортсмени з Харкова, Миколаєва, Сум , Запоріжжя, Херсона з Луганської області.

 «Важливо, що діти та молодь долучилися до гуманної благодійної місії. Кошти, які зібрані під час благодійних матчів, спрямовані на підтримку Збройних Сил України, на лікування наших поранених військових, які захищають незалежність та суверенітет України, щодня рятують наше життя. Всі спортсмени сьогодні в єдності, працюють та допомагають заради перемоги України»,- зазначила народна обраниця.

Очільник Вінницької обласної асоціації футболу Ігор Гатауллін підкреслив, що футбол – «це також сила, яка об’єднує, а ще дозволяє дітям,

особливо з родин вимушених переселенців, отримати позитивні емоції».

За його словами, благодійні матчі вже проводилися в трьох районах області, тож кожна дитина, яка стала учасником цих спортивних заходів, є волонтером.

У підсумку  команди – учасники змагань отримали подяки та футбольні м’ячі, а кращий гравець кожної команди  був нагороджений індивідуальним призом.

Президент УАФ, член виконавчого комітету УЄФА Андрій Павелко подякував мешканцям Вінниччини за гостинність та тепло, адже досить багато родин спортсменів знайшли тут прихисток.

«Я приємно вражений тим, яку увагу приділяє футбольна спільнота області Збройним Силам України,- підкреслив посадовець.- Вдячний Начальнику ОВА за те, що він підтримує такі заходи. Приємно, що діти з родин вимушених переселенців, які знайшли прихисток на Вінниччині, мають змогу зіграти у футбол та підтримати наших воїнів. Переконаний, що після нашої перемоги, вони зможуть повернутися до рідних домівок та згадуватимуть гостинність Вінниччини».

Андрій Павелко підкреслив, що сьогоднішній захід – це справді необхідна та щира підтримка наших воїнів : «Низький уклін Героям! Впевнений, що саме такими заходами ми зможемо допомогти нашим хлопцям та ще раз привернути увагу світу до того, що в Україні точиться війна, що за свободу держави та прийдешніх поколінь гинуть наші воїни. На жаль, щодня є втрати і серед військових, і серед цивільних. Україна обов’язково переможе та будуватиме своє майбутнє в Європейському Союзі. Я дякую всім, хто долучився до цієї акції».

Посадовець висловив впевненість, що після перемоги, на Вінниччині розвиватиметься футбол, а центральний стадіон буде реконструйований.

«Футбол об’єднує не лише нашу країну, а й увесь світ,- підкреслив у підсумку Сергій Борзов.- Усі ми бачимо, як сьогодні світова спільнота підтримує нашу державу. Серія благодійних матчів – це приємна та корисна подія, позитивні емоції, розвиток спорту та допомога Збройним Силам України».

Разом до перемоги! Слава ЗСУ! Слава Україні!