Саме на Вінниччині 20 років тому було створено перше спеціальне правоохоронне формування  у складі  Збройних Сил України - Військову службу правопорядку ЗС України.

Цій ювілейній даті присвячене урочисте зібрання військовослужбовців Вінницького зонального відділу Військової служби правопорядку та військової частини А 7178.

Керівники області та міста привітали військовослужбовців, подякували за службу та вручили Почесні грамоти, подяки, грошові нагороди.

У вітальному слові до особового складу Начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов наголосив на важливій ролі зонального відділу Військової служби  правопорядку як спеціального правоохоронного формування у складі Збройних Сил України, яке покликане забезпечувати правопорядок і військову дисципліну серед військовослужбовців ЗСУ.

«Вітаю з 20-ю річницею створення Військової служби  правопорядку! Бажаю вам незламності духу та віри в перемогу! Дякую кожному і кожній із вас за безпеку вінничан – Слава ВСП, Слава ЗСУ, Слава Україні!»- наголосив Сергій Борзов.

Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий, вітаючи військовослужбовців Військової служби правопорядку із ювілеєм та з професійним святом відмітив високий рівень довіри до них серед українців.

«Сьогоднішній захід відбувається у дуже непростий для всієї нашої держави час, в умовах війни з рф,- додав Вінницький міський голова Сергій Моргунов. - Але саме ваша мужність, ваш патріотизм, бойовий дух, професіоналізм усіх Збройних Сил України дали можливість відстоювати честь, гідність та незалежність нашої країни».

В урочистій обстановці  за значний особистий внесок у боротьбі з російським агресором, підвищення обороноздатності України в умовах збройного протистояння військам російської федерації Почесні грамоти та Подяки від ОВА та обласної Ради отримали 42 військових, 18 з них – жінки.

Начальник Вінницького зонального відділу ВСП полковник Вадим Москалець із вдячністю зазначив, що особовий склад ввіреного йому відділу правопорядку готовий бити російську фашистську навалу до Перемоги!