12 квітня Начальник ОВА Сергій Борзов спільно із народним депутатом України Іриною Борзовою відвідали Барську територіальну громаду.

Тут вони поспілкувалися із вимушеними переселенцями та волонтерами, які цілодобово надають допомогу постраждалим від воєнних дій.

У громаді розповідають: «Ці люди двічі тікали від війни, бо вона їх наздоганяє… До 2014-го жили у Донецьку, переїхали в Харків, а тепер у нас – у Бару… Так важко слухати історії цих людей, які все їдуть та їдуть. З маленькими дітьми… Останніми днями все більше зі Сходу України… Рятуються тут…».

Волонтерські центри допомагають сьогодні переселенцями і словами, і обіймами. Хтось хоче говорити, а хтось не може. Але кожен має отримати допомогу.

Саме заради цього цілодобово працює Вінницький обласний гуманітарний штаб. До волонтерських центрів Барської громади привезли продуктові набори для українців, які знайшли порятунок на Вінниччині.

«Нині у Барській громаді на постійному проживанні 3768 переселенців, дітей - 1158.  За попередню добу у Вінницькій області транзитом розміщено 1 760 біженців», - повідомив Сергій Борзов.

За його словами, з початку війни на постійному проживанні в області перебуває майже 100 тисяч осіб, 29 тисяч з них – діти.

Наразі понад 87 тисяч переселенців уже отримали довідки ВПО.

Народний депутат України Ірина Борзова, відвідавши Барську громаду, зазначила: «Барчани, ви неймовірні! Дуже важливо, що зараз ви усі в єдності, адже разом ми сильніші!»

Разом до перемоги!