Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час телемарафону розповів, які грошові виплати передбачено для українців і хто на них може розраховувати.

«Більше мільйона людей зареєструвалися як внутрішньо переміщені особи — і ми почали перші виплати», — наголосив Руслан Стефанчук.

Голова Парламенту України зауважив, що ухвалено рішення про допомогу внутрішньо переміщеним особам, які покинули місце постійного проживання у зв’язку з широкомасштабним вторгненням рф в Україну. Вони отримають допомогу на проживання від держави у розмірі 3000 гривень на кожну дитину або людину з інвалідністю, та у розмірі 2000 гривень на кожну іншу особу.

Руслан Стефанчук поінформував, що «держава здійснює всю необхідну діяльність, аби підтримати наших громадян», і додав, що банківська система працює та пенсії виплачуються.

«Це надзвичайно складно, це велика праця всіх, але нам дуже важливо наповнювати бюджет держави, тому що саме із цього ми будемо виплачувати пенсії, пільги, субсидії», — підкреслив Голова Верховної Ради України.