Територіальна оборона - це окремий рід сил Збройних Сил України і є одним із компонентів національного спротиву. Це той інструмент, який допоможе організовано залучити для відсічі агресору волю, енергію, відвагу всього українського суспільства. Йдеться про створення насправді стратегічної переваги.

Голова ОДА Сергій Борзов зазначив, що ідея ТрО – це координація армії та громади й тут надважливі партнерські відносини з органами місцевої влади і самоврядування.

«Як голова Вінницької облдержадміністрації та очільник обласної ТерОборони, розумію, що має бути повна взаємодія влади всіх рівнів і повне розуміння зони своєї відповідальності – з боку облдержадміністрації і райдержадміністрацій, обласних і районних рад та інших представників місцевого самоврядування для побудови ефективної моделі територіальної оборони й національного спротиву. Це надійний тил для професійної армії, що разом становлять основу нашої держави, сильної держави»,- підкреслив Сергій Борзов.

Очільник області зауважив , що усі керівники на місцях мають чітко усвідомити: є речі, які повинні втілювати у життя виключно військові, виключно професіонали. Їм треба допомогти в межах своїх повноважень.

Про готовність тероборони на Вінниччині і виділення 3 млн грн з обласного бюджету на першочергові потреби – у сюжеті телеканалу "Рада"

 

 

Tags: