Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук обговорив безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні з Генеральним секретарем Парламентської асамблеї Організації Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС) Асафом Гаджієвим. До дискусії також долучилася народна депутатка, керівниця Постійної делегації України у ПАЧЕС Анна Пуртова.

Руслан Стефанчук подякував Генеральному секретарю ПАЧЕС за підтримку територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах.

«Переконаний, що країни-члени ПАЧЕС будуть дотримуватися фундаментальних принципів міжнародного права, в основі яких лежить повага до суверенітету кожної країни», — наголосив Руслан Стефанчук.

Окрему увагу співрозмовники приділили актуальним питанням щодо співпраці між Україною та ПАЧЕС. Голова Парламенту України бачить великий потенціал у співробітництві у сфері економічної політики, а також в інших напрямах. Руслан Стефанчук сподівається, що така співпраця сприятиме підвищенню економічної потужності України та інших країн-членів ПАЧЕС.

Джерело: Секретаріат Голови Верховної Ради України