Президент України Петро Порошенко провів зустріч з двопартійною делегацією Конгресу США, до складу якої увійшли члени Палати представників Конгресу Дж.Денхем, М.Бост, Б.Вестермен, Р.Девіс, М.ДеСолньєр, М.Капуано, К.Кубело, Д.ЛаМалфа, Б.Фарентхольд та Р.Адерхолт.
Глава держави висловив вдячність за послідовну двопартійну підтримку України з боку Конгресу США у протидії триваючій російській агресії та зміцненні стійкості України шляхом реалізації відповідних реформ.


У цьому контексті обговорювались також питання зміцнення обороноздатності України, передбачення відповідного фінансування безпекової допомоги нашій державі у бюджеті США, а також посилення інвестиційного та торговельно-економічного співробітництва.
Петро Порошенко поінформував конгресменів про ситуацію на Донбасі та продовження постійних порушень режиму припинення вогню з боку контрольованих російською стороною бойовиків.


У зв'язку з цим було відзначено необхідність збереження і посилення міжнародних санкцій щодо РФ до повного виконання нею Мінських домовленостей, а також відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, включно з Кримом.


Петро Порошенко висловив сподівання, що Палата представників США підтримає нещодавню законодавчу ініціативу Сенату США, яка, зокрема передбачає посилення та розширення санкцій проти Росії.
Американська сторона високо оцінила результати візиту Президента України до Вашингтона 20-21 червня цього року.