На Вінниччині з’явився ще один простір для занять спортом у рамках ініціативи Президента Володимира Зеленського «Здорова Україна».

Сьогодні, 28 вересня, у Літині відкрили п’ятий в області «Активний парк». 

Привітали мешканців громади Голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов та народний депутат України Ірина Борзова.

Звертаючись до присутніх, очільник області зазначив: «Щиро вітаю усіх із цією подією. Я радий, що ваша громада долучилася до програми Президента Володимира Зеленського «Здорова Україна». Дякую міському голові Анатолію Бичку за підтримку ініціативи зі створення такого чудового спортивного простору для мешканців громади. Зауважу, що програма Президента «Здорова Україна» включає три складових: перша – це здорове харчування у школах для зміцнення імунітету дітей, друга – для літніх людей, а третя складова програми – створення Активних парків у громадах. Загалом, в Україні планується відкрити понад 600 таких спортивних об’єктів. На Вінниччині це вже п’ятий Активний парк, який є одним із шістнадцяти, готових до відкриття. Закликаю очільників територіальних громад долучатися до ініціативи Президента України та створювати Активні парки для зміцнення здоров’я населення».

Активний парк стане осередком для тренувань, активностей, змагань. Тут кожен зможе позайматися спортом та оздоровитися у будь-який час.

Очільник області також зазначив, що потреба у зміцненні здоров'я, підвищенні фізичної активності стала особливо відчутною під час пандемії коронавірусу, адже здоров’я є великою цінністю, без якої неможливо рухатися вперед. Саме тому спорт має бути доступним для всіх, незалежно від віку.

Вітаючи присутніх, народний депутат України Ірина Борзова зауважила: «Я щиро вітаю вас, шановні мешканці Літинської територіальної громади. Мені дуже приємно, що ви долучилися до Програми Президента України Володимира Заленського, і, завдяки спільним зусиллям, сьогодні у Літині є Активний парк. На мою думку, активний спосіб життя допоможе усім нам бути більш здоровими, тож бажаю усім 36,6, сил та енергії. Рухаємося разом до здорового способу життя».

Під час відкриття нового спортивного простору Літинський селищний голова Анатолій Бичок подякував за підтримку та за традицією передав челендж на відкриття наступного Активного парку Барському міському голові.

Створення Активних парків з тренуваннями за QR-кодом – це українське ноу-хау.

На визначеному майданчику Активного парку розміщено та облаштовано спортивні знаряддя та елементи - турнік, бруси, шведська стінка, координаційна лінія, лавочка.

Створено вільний простір для тренувань без знаряддя.

Біля входу в парк є інформаційний стенд, а біля кожного елемента – табличка з QR-кодом для сканування відеоінструкції рухових вправ.

У відео можна побачити провідних спортсменів та відомих тренерів.

Усі відвідувачі мають змогу завантажити готові комплекси та активно їх застосовувати.

Ви можете переглянути список адрес вже готових Активних парків на сайті Вінницької облдержадміністрації за посиланням: 

http://www.vin.gov.ua/news/zdorova-ukraina/39686-aktyvni-parky-pershoi-cherhy-na-vinnychchyni

Приходьте до локацій «Здорової країни» –  тренуйтесь з нами.

#ЗдороваУкраїна#АктивніПарки#ЯвАктивномуПарку#ТренуюсьВАктивномуПарку