21 вересня у с. Некрасове Якушинецької громади відкрили четвертий «Активний парк» на Вінниччині.

Інтерактивний спортмайданчик збудовано в рамках програми Президента Володимира Зеленського «Здорова Україна».

Привітав громаду із важливою подією Голова обласної державної адміністрації Сергій Борзов.

Звертаючись до присутніх, очільник області зазначив: «Ми плануємо відкрити такі Активні парки у кожній територіальній громаді області, тож прошу всіх голів громад долучатися до соціальної ініціативи Президента Володимира Зеленського «Здорова Україна».  Створення активних парків – це важливий крок для зміцнення здоров’я мешканців у громадах – як для молоді, так і для людей поважного віку. Пам’ятайте, що тренування на свіжому повітрі також зміцнюють імунітет».

Голова обласної державної адміністрації розповів про основні складові зазначеної соціальної програми Президента. Так, перший напрям -  на зміцнення імунітету дітей шляхом впровадження здорового харчування у школах, другий – для людей похилого віку, а третій – створення активних парків для населення.  В Активному парку є необхідні спортивні знаряддя, які допоможуть кожному виконати важливі фізичні вправи. За QR-кодами можна знайти необхідні поради та корисні спортивні відеосюжети.

Сергій Борзов також подякував керівництву Якушинецької територіальної громади за підтримку ініціативи зі створення Активних парків.

У свою чергу, заступник Якушинецького селищного голови Людмила Грабова зазначила: «Наша громада однією з перших відгукнулася на пропозицію Голови обласної державної адміністрації щодо облаштування такого інтерактивного спортмайданчика. Некрасове обрано саме тому, що це був єдиний населений пункт нашої громади, де раніше не було жодного спортмайданчика. Завдяки соціальній ініціативі Президента України Володимира Зеленського мешканці громад матимуть доступ до Активних парків. Ми плануємо такі майданчики встановити ще у декількох населених пунктах нашої громади».

Під час відкриття Активного парку мешканці громади долучилися до спільного виконання фізичних вправ та веселих руханок.

На інтерактивному спортмайданчику облаштовано: турнік, бруси, шведську стінку, координаційну лінію, лавки, і, найголовніше – обладнано місце для занять фізичними вправами для всієї родини.

Ви можете переглянути список адрес вже готових Активних парків на сайті Вінницької облдержадміністрації за посиланням: 

http://www.vin.gov.ua/news/zdorova-ukraina/39686-aktyvni-parky-pershoi-cherhy-na-vinnychchyni

Приходьте до локацій «Здорової країни» –  тренуйтесь з нами.

#ЗдороваУкраїна#АктивніПарки#ЯвАктивномуПарку#ТренуюсьВАктивномуПарку