Одним з ключових бар’єрів розвитку України є інституційна слабкість державного апарату та опірзастарілої системи державного управління, яка зазнає змін завдяки започаткованій Урядом реформідержавної служби. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з державнимисекретарями та керівниками служб персоналу міністерств та органів центральної влади. Зустріч відбулася з нагоди Дня держслужбовця, який відзначається сьогодні, 23 червня.

«Одна з проблем держави – інституційна слабкість. І реформа держуправління в тому, щоб привести до влади людей, які могли б своїми знаннями та освітою робити зміни й реформи, - сказав Глава Уряду. - Нам потрібні професійні рішення та професійні команди».

Глава Уряду нагадав, що восени Уряд планує залучити до лав Уряду та міністерств тисячу нових  працівників – молодих фахівців, які зможуть продовжувати перетворення країни.

«Восени ми через прозорі конкурси забезпечимо прихід нових людей, які зможуть бути агентами змінвсередині самої системи. Вона (система) чинить опір та впирається, і ми намагаємося її змінити на марші. Але для цього урядовій команді потрібні професійні люди, які здатні робити ці зміни. Це не великі слова, цещоденна робота», - сказав Глава Уряду і подякував членами Уряду та міжнародним партнерам за підтримку та спільне впровадження трансформацій в сфері державного управління.