Кабінет Міністрів України ініціює створення Раду з розвитку інновацій, завдання якої – підтримка науки та реалізація різних проектів у реальному секторі економіки. Про це повідомив Прем’єр-міністр УкраїниВолодимир Гройсман під час зустрічі з діловими колами у середу. Участь у зустрічі також взяли Перший віце-прем'єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, Міністр освіти і науки УкраїниЛілія Гриневич, Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко, Перший Заступник Міністра ФінансівУкраїни Оксана Маркарова.

"Настав той час, коли ми маємо приділити більш значної уваги інноваціям, підтримці українськоїнаціональної науки і створити модель, де ми би могли її надбання перетворювати у реальний український продукт. Ми говоримо про те, щоби створити Раду інновацій для того, щоб ми могли чітко визначатися щодопідтримки науки, створення необхідних умов для впровадження в нашу економіку кращих інноваційних ідей інайголовніше - щоб ми могли об'єднати те, що маємо сьогодні, і впроваджувати у життя", – сказав ВолодимирГройсман.

Він підкреслив, що Україна має значний науковий, інтелектуальний потенціал, який потребує умов для розвитку. Саме тому вже зараз важливо зупинити відтік кадрів за кордон і дати їм можливість реалізувати своїідеї в Україні – в першу чергу в реальному секторі. В цьому контексті Глава Уряду додав, що потрібно"перейти від звичного утримання закладів освіти" до створення інноваційних продуктів та інвестування в інновації, формування  технологічних парків, підвищення конкурентоздатності вітчизняної науки та економіки. А це сприятиме переходу від її сировинного типу економіки до економіки доданої вартості всередині держави.

"Рада розвитку інновацій не має бути черговим проектом. Я би хотів створити дієвий механізм для формування системи. Коли ми створимо умови для розвитку інновацій, їх практичного впровадження, це все буде працювати системно", – наголосив Глава Уряду.