Мова йде про нову ділянку автошляху, протяжністю 7,7 км.

«Ми поступово змінюємо  місцеві дороги Вінниччини: літо - сезон ремонту автошляхів,- підкреслив Голова ОДА Сергій Борзов.- Ще одну дорогу місцевого значення  почали капітально ремонтувати: С-02-20-21 Вінниця-Турбів-Гайсин-Велика Михайлівка-Гордіївка  – 7, 659 км .Днями спецтехніка розпочала працювати на ділянці дороги, яку не ремонтували  ще з 60-х років».

 Ця дорога - один із вінницьких об’єктів програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» - важливий шляхопровід для Гайсинського району, адже вона сполучає з автомобільним шляхом регіонального значення Р-33 та територіального значення Т0222. Нею можна дістатися до навколишніх сіл, до самого Гайсина та найголовніше - саме цією дорогою можуть везти пацієнтів до опорної лікарні.

 «Тепер жителям Гордіївки значно легше буде добиратися у Ладижин і Тростянець,- зазначив очільник області.- Що передбачено ремонтом? Новий дорожній одяг, оновлену  систему водовідведення, нові водоперепускні труби,

також облаштують з’їзди, пересічення та примикання».

 Безпека руху є пріоритетом, тому дорогу облаштують технічними засобами організації дорожнього руху: розміткою, знаками, металевим огородженням та сигнальними стовпчиками.

Тривають підготовчі роботи: зрізання порослі, влаштовуются ровики для розширення дороги.

Сергій Борзов нагадав, що у 2020 році відремонтували іншу ділянку дороги С-02-20-21 /Вінниця-Турбів-Гайсин-Балта-Велика Михайлівка/ - Гордіївка - 4,612 км.

Реальні результати «Великого будівництва» змінюють сприйняття українців про те, як мають будуватися дороги. Раніше одну дорогу могли розбивати на шматки по 20 кілометрів та в різні проміжки часу віддавати різним підрядникам. Як наслідок, не отримували якісно побудовану від початку до кінця дорогу. Завдяки президентській програмі, жителі Вінниччини теж бачать, що може бути інакше.

Проєкт  «Велике будівництво» — масштабна розбудова якісної інфраструктури України.Дороги - це одна із важливих складових проєкту Володимира Зеленського. У 2021 році заплановано будівництво (чи реконструкція) 6,6 тис. км доріг в Україні: 2145 км - місцевого значення та 4500 км доріг державного значення.У 2020 році відремонтували 4056 км  - державного значення та 2527 км - місцевого значення.

«Якість ремонту під контролем. Як і витрачені кошти»,- підкреслює Голова ОДА.

#ВеликеБудівництво_Вінниччина

Tags: