Уряд України минулого року в рамках виконання пріоритетних завдань розвитку держави відновив масштабні дорожні роботи, а цього року надав цьому процесу системності, знайшов відповідні фінансові ресурси і планує до кінця року здати близько 290 об’єктів дорожньої інфраструктури по всій країні. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Сьогодні, 20 червня, він відвідав три області – Полтавську, Кіровоградську та Київську, де проінспектував хід дорожніх робіт на трьох трасах загальнодержавного значення, а саме: М-03 Київ – Харків – Довжанський, дороги М-04  Знам’янка – Луганськ – Ізварине та дороги М-05 Київ – Одеса.    

«290 об’єктів будуть побудовані цього року. Минулого року ми відновили дорожні роботи по всій країні. Цього року ми у квітні вийшли на те, щоб робити капітальний ремонт й реконструкцію», - сказав Глава Уряду.

Він повідомив, що завдяки запропонованій системі контролю якості робіт, майже дві третини доріг, що пройшли або проходять ремонти – «прийнятної якості». Глава Уряду також нагадав, що наприкінці року Кабінет Міністрів представить механізм роботи Дорожнього фонду, систему його наповнення, розподілення коштів та встановлення відповідальності за утримання доріг.