Сьогодні, 14 липня, на стадіоні «Локомотив» Нацполіція провела масштабні навчання із забезпечення правопорядку.

У відпрацюванні спільних дій взяли участь 500 осіб, а саме: поліцейські, військовослужбовці Національної гвардії України, рятувальники, представники комунальних служб та екстреної медичної служби.

Під час проведення заходу був присутній Голова ОДА Сергій Борзов.

Навчання передбачали практичне відпрацювання тактики дій щодо забезпечення публічного порядку та безпеки під час проведення футбольного матчу. Учасники відпрацювали зустріч та супровід поліцейськими вболівальників команди-гостей на стадіон, алгоритм дій під час припинення порушення публічного порядку з використанням піротехнічних засобів.

Використовували і безпілотні летальні апарати для фіксації правопорушень - інформація в онлайн-режимі про хід заходу узагальнювалась в пересувному ситуаційному центрі.

Моделювали дії правоохоронців із виявлення та знешкодження небезпечного предмета.

З місця евакуювали громадян.

Вибухотехнічна група поліції проводила огляд. Аварійна служба газу відключила подачу газу до труби, яка знаходилася поруч з небезпечним предметом.

Далі - знешкодили вибухотехніки поліції.

Фінальна надзвичайна ситуація - вибух та подальше загорання. Внаслідок інциденту постраждав військовослужбовець Національної гвардії. Потерпілому вчасно надали медичну допомогу. Рятувальники локалізували та загасили пожежу.

«Так, це все навчання. Ніхто не постраждав. Навчання - це ще демонстрація сучасних ресурсів поліції. Вона нас захищає. Це важливий момент для платників податків, адже ми з вами маємо бачити рівень і техніку наших правоохоронців. Тільки одна відеокамера на шоломі може проводити зйомку онлайн 16 годин! Без перерви. Як і робота поліцейських. І в 35 градусів спеки - в шоломі, бронежилеті…», - зауважив Сергій Борзов.

Сергій Борзов на масштабних навчаннях ознайомився з  сучасними ресурсами та фаховою підготовкою поліцейських Вінниччини.