Санкційна політика США, започаткована у відповідь на агресію Росії на Сході України, є одним з найдієвіших заходів у протидії агресії та врегулюванню ситуації на Донбасі. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з колишнім Державним секретарем США, Головою Ради директорів Національного демократичного інституту США Мадлен Олбрайт.  

«Вдячний Вам особисто, пані Олбрайт, за консолідацію міжнародної підтримки України, у тому числі стосовно цільової підтримки в реалізації наших реформ, - зазначив Прем’єр-міністр. - Санкційна політика США є одним з найдієвіших заходів у протидії російській агресії на Сході України».

Глава Уряду закликав американських партнерів продовжити тісну взаємодію із зміцнення боєздатності Збройних Сил України і розглянути можливість надання Україні сучасної оборонної зброї.

У свою чергу Мадлен Олбрайт високо оцінила зусилля та практичні заходи Уряду щодо проведення реформ, відзначила їх помітні позитивні результати, зокрема в боротьбі із корупцією, покращенню інвестиційного та бізнес-клімату, стабілізації основних макроекономічних показників.

«Україна може в повній мірі й надалі  розраховувати на допомогу і підтримку Сполучених Штатів Америки як у проведенні внутрішніх реформ, так і в боротьбі за відновлення суверенітету і територіальної цілісності держави», - наголосила Мадлен Олбрайт.