Президент України Петро Порошенко провів зустріч з главами зовнішньополітичних відомств Литви та Швеції паном Лінасом Лінкявічюсом та пані Маргот Вальстрьом.
Глава держави подякував Міністрам за активні політичні позиції щодо підтримки незалежності та територіальної цілісності України.
Президент також висловив вдячність за значну практичну допомогу, яку Литва та Швеція надають для протидії російській агресії та подолання її наслідків.
Було привернуто увагу до триваючого брутального порушення Кремлем Мінських домовленостей, що спричиняє подальше ускладнення безпекової та гуманітарної ситуації на Донбасі. Відзначено, що все частіше ціллю для обстрілів із застосуванням забороненого озброєння стають мирні мешканці і цивільні об'єкти.

Міністри привітали Україну з отриманням безвізового режиму для поїздок до держав-членів ЄС, підкресливши значні реформаторські зусилля України для забезпечення такого результату.
Було домовлено про подальшу спільну роботу з литовською та шведською сторонами з метою консолідації міжнародної допомоги Україні для забезпечення подальшого прогресу на шляху європейських реформ.
Окрему увагу було приділено координації зусиль з метою протидії реалізації антиєвропейського проекту "Північний потік-2".