За участі перших осіб держави, керівництва міністерств, представників дипломатичного корпусу, топменеджерів агрохолдингів та представників іноземного бізнесу розпочалась найбільша в Україні та Східній Європі 33-тя Міжнародна агропромислова виставка «АГРО-2021»

Сьогодні, 8 червня, у м.Києві за участі перших осіб держави, керівництва міністерств, представників дипломатичного корпусу, топменеджерів агрохолдингів та представників іноземного бізнесу розпочалась найбільша в Україні та Східній Європі 33-тя Міжнародна агропромислова виставка «АГРО-2021».

Участь у виставкових заходах також взяли заступник голови облдержадміністрації Сергій Здітовецький та директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко.

Понад 1200 компаній з різних країн світу презентували новинки сільськогосподарської техніки та устаткування, високопродуктивні породи свійських тварин, сучасні агротехнології як для великих, так і малих аграрних підприємств.

Для демонстрації найновіших галузевих досягнень, інноваційних рішень і технологій, Вінниччину представляли потужні підприємства сільськогосподарського машинобудування, а саме: Краснянське спеціалізоване підприємство «Агромаш» та ПрАТ «Агромаш-Калина», які займаються виробництвом сільськогосподарської грунтообробної техніки; товариство з додатковою відповідальністю «Брацлав», яке виробляє обладнання для тваринництва; ТОВ «Вінмашпостач» представило зернонавантажувачі та розкидачі мінеральних добрив, універсальні навантажувачі, а також інноваційний пристрій для миття сонячних батарей; ПрАТ «Барський машинобудівний завод» - обладнання і устаткування для харчової та переробної промисловості; ПП «Лотірон» - теплогенератор для переобладнання сушарок на біопаливо; ПП «Зевс», яке спеціалізується на ґрунтообробній техніці та розкидачах міндобрив.

В рамках виставкових заходів відбувся IV "Агропромисловий форум".

Відкриваючи захід, Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко зазначив: "Для мене велика честь сьогодні в рамках відродженого Міністерства агрополітики відкривати ключову виставку нашої держави. В аграрній країні, де половина валютної виручки займає агропромисловість, в якій 5-та частина ВВП це агросектор".

Також під час форуму відбулась зустріч Сергія Здітовецького та Володимира Мережка з першим заступником Міністра аграрної політики України Тарасом Висоцьким, під час якої було обговорено реалізацію на Вінниччині програм державної допомоги аграріям.

Проведення такого заходу, як «АГРО-2021» є важливою подією для агропромислового сектору України та ефективною платформою для демонстрації найновіших галузевих досягнень, інноваційних рішень і технологій. Також це чудова нагода для українських виробників, де вони мали можливість налагодити контакти із представниками країн-лідерів світового аграрного сектору та знайти нових партнерів і клієнтів.