Про подальше вирішення питання Сутисківської спеціалізованої школи-інтернату поінформував Голова ОДА Сергій Борзов.

Сьогодні, 7 травня, вчителі і колишні випускники в Сутисках обмежили рух автотранспорту по дорозі, аби привернути увагу до питання збереження закладу.

«Вирішити за одинь день проблему не можна. Проте вирішуємо. – зазначає Сергій Борзов. – За моїм доручення Департаментом гуманітарної політики обласної державної адміністрації опрацьовано клопотання селищного голови Сутисківської селищної територіальної громади від 07 квітня 2021 року № 02-13/329 і клопотання депутата Вінницької обласної Ради Віталія Урдзіка від 08 квітня 2021 року №1-в щодо прийняття з комунальної власності Сутисківської селищної територіальної громади у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області єдиного майнового комплексу Спеціалізований заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів смт Сутиски (місцезнаходження: вул. Соборна 21, смт Сутиски, Вінницький р-н, Вінницька обл. 23320)».

Профільним департаментом, відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності», Положення про порядок передачі об’єктів права спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області, затвердженого рішенням 13 сесії Вінницької обласної Ради 6 скликання від 18 грудня 2012 року №432, підготовлено проєкт рішення Вінницької обласної ради «Про надання згоди на прийняття майна з комунальної власності Сутисківської селищної територіальної громади до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області».

Відповідно до Регламенту Вінницької обласної Ради 8 скликання, у разі, коли питання стосується управління майном об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області для включення цього питання до переліку питань, які пропонується розглянути на сесії, до управління з загальних питань виконавчого апарату обласної Ради подається для реєстрації та передачі на розгляд голові Ради або його першому заступнику, заступникам, зокрема, лист-клопотання про необхідність розгляду питання на сесії керівника галузевого департаменту облдержадміністрації на ім’я начальника управління спільної комунальної власності територіальних громад області, за погодженням з облдержадміністрацією (в особі голови або його заступників), і проєкт рішення обласної Ради, завізований керівником галузевого департаменту облдержадміністрації та заступником голови облдержадміністрації (з відповідними документами).

Враховуючи це, вказаний проєкт рішення був направлений до Управління спільної комунальної власності територіальних громад Вінницької області (лист від 22 квітня 2021 року, вхідний №02/720 від 30.04.2021).

Після опрацювання проєкту рішення начальник Управління спільної комунальної власності територіальних громад Вінницької області порушує клопотання перед головою Вінницької обласної Ради про винесення на розгляд чергової сесії цього проєкту рішення.

«У подальшому проєкт рішення після розгляду на засіданнях постійних комісій обласної Ради з питань будівництва, комунального майна, транспорту та розвитку інфраструктури, з питань освіти, релігії, культури, молоді та спорту, з питань економіки, фінансів та бюджету розглядається на черговій сесії обласної Ради», - пояснює Голова ОДА.

Після затвердження рішення Вінницької обласної Ради про надання згоди на прийняття Спеціалізованого закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів смт Сутиски з комунальної власності Сутисківської селищної територіальної громади до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області, Сутисківська селищна рада має прийняти рішення про передачу цього закладу освіти. Прийняте рішення направляється до Вінницької обласної Ради, яка має затвердити остаточне рішення про прийняття вказаного закладу до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області.

Після цього здійснюються завершальні організаційні заходи щодо прийому-передачі Спеціалізованого закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів смт Сутиски, як об’єкту спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області.

«Тепер все залежить від депутатів обласної Ради. – зазначає Сергій Борзов. – Сподіваюсь, вони проголосують «за» підтримку школи-інтернату. Це не просто питання ціною у 1,9 млн грн. Це дитячі долі. Батькам треба знати вже сьогодні: 1 вересня їхня дитина піде до Сутисківської спеціалізованої школи-інтернату? Я теж чекаю відповіді на це запитання - рішення облради».