Як  інформує Департамент з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації, у відповідності до оприлюднених на офіційному сайті МОЗ України «Індикаторних показників для визначення регіонів зі значним поширенням COVID-19», Вінницька область, починаючи з 29 квітня 2021 року, перейшла з «помаранчевої» в «жовту» зону небезпечності поширення коронавірусу.

Так, в області впродовж двох останніх тижнів спостерігається зменшення кількості зразків біологічного матеріалу які поступають в лабораторію обласного лабораторного центру для проведення досліджень методом ПЛР. Показник охоплення тестуванням (методом ПЛР та експрес-тестами на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2) складає 935 на 100 тисяч населення (при нормативному - менше 300). Коефіцієнт виявлення випадків інфікування (методом ПЛР та експрес-тестуванням на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2) становить 9,4% (при нормативному менше 20,0%).

Нагадуємо про  необхідність неухильного дотримання обмежень згідно ст.3 постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».