Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Віце-прем’єр-міністру України Павлу Розенкупровести спеціальну селектору нараду з питань виконання вимог законодавства про виплату мінімальної заробітної плати в Україні. Про це Глава Уряду сказав в ході засіданні Кабінету Міністрів. 

«Думаю треба провести нараду по мінімальній зарплаті. Треба активізувати роботу Комісії (спеціального урядової органу) на місцях. Не можна допустити, аби працюючу людину хтось обмежував у праві отримувати гідну зарплату. Пройшло у нас 5 місяців (з моменту набуття чинності норми про встановлення мінімальної зарплати на рівні 3200 грн), і нам треба жорстко попрацювати з місцевою владою, аби дійти до кожного підприємства, де приховано виплачується зарплата. Бо там, де працюють неофіційно – там  забирають право на достойну пенсію. Будь ласка, просив би – проведіть нараду – активізуйте роботу Держпраці, місцевої влади, ДФС».

Окремо Глава Уряду торкнувся питання оцінки показника середньої зарплати в контексті перегляду макропоказників розвитку економіки.  Зміну показників Уряд також ухвалив в ході засідання в середу. «Зараз стільки інформації, в тому числі неправдивої. Її треба швидше спростовувати, і люди все будуть розуміти», - сказав Прем’єр-міністр. Він додав, що всі побоювання спростовуються цифрами.

«Йдеться про те, що середня зарплата зросла, і зросла кількість платників єдиного соціального внеску з початку року», - зазначив Володимир Гройсман і нагадав, що за прогнозом Уряду показник середньої зарплати становитиме 7100 грн.