Голова Верховної Ради України Андрій Парубій з одноденним робочим візитом відвідав Варшаву, де разом з народними депутатами Оксаною Юринець і Ярославом Дубневичем взяв участь у відкритті Саміту глав Парламентів Центральної та Східної Європи.

Андрій Парубій взяв участь у зустрічі глав делегацій-учасників Саміту з Президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою. Також Голова Верховної Ради зустрівся з Маршалком Республіки Польща Мареком Кухчінським та Маршалком Сенату Республіки Польща Станіславом Карчевським. Під час зустрічей Голова Верховної Ради обговорив з польськими колегами питання, які стосуються активізації та поглиблення співпраці у форматі Балто-Чорноморського регіону, Міжмор’я, зокрема - реалізацію інфраструктурних проектів, протидію російській агресії.
Андрій Парубій закликав польську владу не допускати інцидентів, які можуть посіяти ворожнечу між українським та польським народами, “чого так чекає російський агресор”.
Також, у кулуарах Саміту Голова Верховної Ради зустрівся з очільниками парламентів Грузії, Молдови, Угорщини та Чорногорії щодо більш тісної міжпарламентської співпраці у форматі Міжмор’я. "З цими країнами нас єднають спільні загрози, спільні виклики та спільне майбутнє", - підкреслив Голова Верховної Ради України.
Сторони домовилися продовжити консультації щодо поглиблення міжпарламенського співробітництва під час Парламентської Асамблеї НАТО у Тбілісі наприкінці травня 2017 року та у Кишиневі.