4 листопада відбулась селекторна  онлайн нарада для голів обласних державних адміністрацій України під головуванням Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова за участі представників Офісу Президента та Секретаріату Кабінету Міністрів України.

В обласній студії участь в нараді взяли Голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов, заступник Голови облдержадміністрації Олександр Піщик, директор департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОДА Ольга Задорожна.

Розпочавши нараду, Олексій Чернишов озвучив питання, які стосувалися забезпечення лікарняних ліжок подачею кисню в закладах охорони здоров’я, зокрема,  імплементації централізованої подачі кисню в медичних закладах та правильної організації встановлення кисневих систем.

Далі мова йшла про стан реалізації у регіонах програми Президента України «Велике будівництво», зокрема: кількість завершених об’єктів, динаміку та стан будівництва доріг місцевого значення, а також шкіл, садочків та приймальних відділень.

Варто зазначити, що  у Вінницькій області об’єкти національної програми  «Велике будівництво» завершені на 88%, дорожні об’єкти – на 66%. Це досить високий показник, порівняно з іншими  областями України. Питання завершення об'єктів в рамках програми «Велике будівництво» -  на особливому контролі Голови обласної державної адміністрації. Відтак, 3 листопада,  голова ОДА Сергій Борзов проінспектував якість виконаних робіт на мультифункціональному спортивному майданчику в Немирові, який зазнав реконструкції  за програмою  «Велике будівництво» і  вже розпочинає  роботу. Голова ОДА залишився задоволений побаченим - роботи виконані вчасно і якісно.

В ході наради Міністр Чернишов нагадав, що до кінця 2020 року залишилось не так вже й багато часу -  є всього  1,5 місяці, щоб скористатися коштами  державної субвенції.

Ще одне важливе питання, що піднімалось на нараді - це забезпечення киснем ковідних лікарень. За словами Голови ОДА Сергія Борзова, ліжковий фонд для лікування пацієнтів, хворих на COVID-19 із розрахунку 30% загального ліжкового фонду складає 3515. «Подачею киснем забезпечено 1018 ліжок, що складає 53% від 1937 ліжок, які розгорнуто в опорних лікарнях станом на  сьогодні» - відзначив Сергій Борзов. Також за його словами, з виділеної в жовтні цього року державою субвенції обласному бюджету для забезпечення подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну допомогу у сумі 13,05 млн. грн., станом на сьогодні , використано 115,0 тис. грн.

Під час наради також обговорювались питання про подолання наслідків повеней і пожеж в окремих областях.

Озвучивши проблематику по кожному з напрямків, Олексій Чернишов  надав  відповідні рекомендації для голів облдержадміністрацій.

На завершення  Олексій Чернишов дав доручення головам облдержадміністрацій провести робочі наради та роз'яснення у громадах питань, які обговорювались під час всеукраїнської онлайн наради.