З  таким побажанням голова ОДА Сергій Борзов звернувся до учасників Чемпіонату області з баскетболу серед юнаків (2008 р.н. та молодші), який стартував  18 вересня на базі Барської ДЮСШ.

Перед відкриттям змагань директор закладу Олег Голодюк ознайомив з роботою  ДЮСШ, продемонструвавши комфортність і доступність закладу та досягнення його вихованців. Він повідомив, що, окрім баскетболу, у Барській ДЮСШ також культивуються футбол, лижні перегони, вільна боротьба та легка атлетика. У школі під керівництвом 14 тренерів займаються 520 учнів.

У змаганнях, що стартували сьогодні змагатимуться команди з Бару, Вінниці, Калинівки, Козятина, Липовця і Тиврова. Триватиме він до 20 вересня.

 Вітаючи учасників змагань, Сергій Борзов зазначив: « Я теж у вашому віці займався баскетболом. Насамперед – це команда. І тренер. Моїм учителем у баскетболі був Сергій Сергійович Білобородов. На жаль, його вже немає з нами. Та Вінниця пам’ятає...»

Очільник області побажав майбутнім зіркам українського баскетболу ефектних «триочкових», справедливої і безкомпромісної боротьби за перемогу.

Сергій Борзов зазначив, що цього року вперше з юнаків 2008 р.н та молодших було сформовано збірну команду Вінницької області та проведено навчально-тренувальний збір, з метою підготовки команди до участі в ХІХ Чемпіонаті України (Всеукраїнська юнацька баскетбольна ліга) серед юнаків 2008 р.н. та молодше сезону 2020/2021 рр.

Варто зазначити, що Чемпіонат області з баскетболу серед юнаків (2008 р.н. та молодші) відбувається за олімпійською системою. Чемпіонати області  обслуговують ліцензійні судді Федерації баскетболу України та молоді арбітри, які в подальшому планують отримати ліцензію судді та будуть обслуговувати Чемпіонати України. Загалом баскетбол культивується в таких містах області як Калинівка, Бар, Вінниця, Вінницький район, Тиврів, Оратів, Іллінці Липовець, Козятин, Жмеринка, Ладижин, Могилів – Подільський, Тростянець.