Сьогодні, у День знань, у мікрорайоні «Поділля» свої двері вперше відчинила новозбудована  Гімназія № 24 ВМР.

Тут свято Першого дзвоника було проведено у новому форматі. Упродовж дня гімназисти мали чудову нагоду поспілкуватися зі своїми учителями на різних локаціях та у різний час. 

Привітали школярів зі святом почесні гості, причетні до будівництва навчального закладу: голова облдержадміністрації Сергій Борзов, Вінницький міський голова Сергій Моргунов, Прем’єр-міністр України 2016 – 2019 років Володимир Гройсман, голова Вінницької ОДА 2015 – 2019 рр. Валерій Коровій, голова Вінницької ОДА 2019 – 2020 рр. Владислав Скальський, генеральний директор концерну «Поділля» Тимофій Гіренко.

Нагадаємо, що будівництво школи є наймасштабнішим освітнім проєктом міста за останні роки. Зведення будівлі розпочалося в грудні 2015 року, а на сьогодні це один із найсучасніших закладів середньої освіти обласного центру.

Під час урочистого відкриття школярів та батьків привітала директор навчального закладу Наталія Климчук: «Ми радіємо, що кожен куточок нашої гімназії наповниться дзвінким сміхом кожного з вас. Бажаємо вам досягти вершин знань та омріяної мети. Ми бажаємо вашим батькам завжди отримувати радість та гордість від ваших досягнень. Шановні учні, нехай нелегкий шлях, який відкривається перед вами, буде трохи легшим завдяки нам, - учителям. Будьте щасливими та здоровими, у добрий час».

Вітаючи присутніх, голова  обласної державної адміністрації Сергій Борзов звернувся із щирими побажаннями на адресу учнів, батьків та педагогічного колективу та зауважив: «Щиро вітаю вас зі святом, дорогі вінничани. Гроші, на які будуються школи, - це, в першу чергу, кошти платників податків. Тож дякую жителям м.Вінниці,  будівельникам, архітекторам та усім причетним до будівництва навчального закладу. Цього року, завдяки національній програмі «Велике будівництво»,  з державного бюджету було виділено  найбільшу суму – 44 млн грн. І це була принципова позиція, щоб добудувати гімназію у цьому році. Вітаю усіх зі святом».

Під час урочистостей присутніх привітав Вінницький міський голова Сергій Моргунов, зазначивши: «Сьогодні до вінницьких шкіл пішли 42 тис. учнів, з них – 5 тисяч першокласників. Але для м. Вінниці цьогоріч новий навчальний рік особливий, оскільки ми відкриваємо у мікрорайоні «Поділля» сучасну, інноваційну гімназію. Втім, для того, щоб отримувати якісну освіту, вкрай важливо батькам, учителям створити належну атмосферу. Я переконаний в тому, що так і буде і ця гімназія буде найкращою у Вінниці та в Україні загалом. Дорогі учні, бережіть та цінуйте цю школу, шануйте учителів, любіть та цінуйте батьків, будьте патріотами Вінниці та любіть Україну».

У свою чергу, Прем’єр-міністр України 2016-2019 років Володимир Гройсман відзначив, що відкриття нового закладу - це знакова подія для всього міста.

«Мені дуже приємно бути сьогодні серед вас, дорогі вінничани. – зауважив Володимир Гройсман. - Школа, побудована за найсучаснішими стандартами, вже сьогодні прийме наших найкращих, найрозумніших і талановитих дітей. 5 років минули досить швидко, тож ця школа, напевно, є і символом того, що м.Вінниця продовжує розвиватися. Дорогі діти, надзвичайно важливо отримати якісні знання, але найважливіше – щоб усі ви були здорові. Бажаю успіхів прекрасному колективу. І варто сказати, що для влади освіта має бути одним із найперших пріоритетів. Це не  лише наше майбутнє,  а й сьогодення».

За якісну та плідну роботу Сергій Моргунов вручив генеральному директору концерну «Поділля» Тимофію Гіренку відзнаку «За заслуги перед Вінницею».

«Ми намагалися зробити це приміщення красивим та сучасним. Хотілося, щоб школа вас надихала на хороші знання», - звернувся до учнів та колективу гімназії Тимофій Гіренко. 

Сьогодні, 1 вересня, до нової школи пішли понад 1300 учнів, а за нові парти сіли 311 першокласників, які здобуватимуть знання у сучасному та комфортному навчальному просторі.