У Вінницькому обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Садовського сьогодні,  11 травня, відбулось урочисте закриття XXV обласного фестивалю творчості і талантів дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Повір у себе». 

Організатором Фестивалю вже 25 років поспіль є Вінницький обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за підтримки обласної державної адміністрації та обласної Ради.

У залі театру зібралась понад сотня учасників Фестивалю віком від 7 до 35 років, які приїхали до м.Вінниці з усіх куточків області. Усі вони стали учасниками обласного Фестивалю, отримавши перемогу у районних та міських відбіркових конкурсів творчості і талантів.

Урочисто привітати переможців фестивалю завітали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Анатолій Олійник, а також представники  управлінь та служб облдержадміністрації громадських установ та організацій, духовенства.

«Вже вкотре на Вінниччині відзначається фестиваль творчості і талантів «Повір у себе». З кожним роком все більше усвідомлюється те, що він є надзвичайно важливою подією для кожного з нас, адже учасники надихають нас на творчість та позитивне ставлення до життя,  демонструють нам роботи високого рівня майстерності. Жодна робота, яка представлена на Фестивалі не залишає байдужим. Кожний витвір мистецтва насичений теплом і щирістю наших талановитих майстрів. Дякую вам за ваш талант, за вашу працю і любов до життя», - наголосив голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

За словами керівника області, подібний фестиваль дає можливість реалізувати дітям та молоді з обмеженими можливостями свої таланти та ідеї. «Сьогодні на державному рівні досить велика увага приділяється дітям з обмеженими можливостями. Основний пріоритет - щоб кожна дитина з інвалідністю почувала себе рівноправним членом нашого суспільства та мала можливості для реалізації своїх інтересів та талантів. Тільки так, незалежно від обставин життя, ми зможемо називати себе європейським суспільством», - зауважив  Валерій Коровій..

Керівники області нагородили  переможців, визначених за результатами голосування глядачів виставки, адже з 27 квітня по 11 травня усі відвідувачі, які познайомилися з роботами, що були представлені на виставці в обласному краєзнавчому музеї, мали можливість віддати свій голос за учасника, роботи якого найбільше сподобались. Загалом у голосуванні взяли участь 1 368 глядачів виставки. Кожен з переможців голосування отримав більше, ніж 30 голосів. Свої дипломи, кубки та подарунки отримали 35 переможців XXV обласного фестивалю творчості і талантів дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Повір у себе», а також Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій».

Привітали переможців фестивалю і керівники структурних підрозділів облдержадміністрації. Зокрема, дипломи та цінні подарунки вручили директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Світлана Василюк, начальник служби у справах сім’ї Тетяна Дорош, заступник директора Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталя Квят.

Окремі учасники Фестивалю були відзначені нагородами від Вінницького обласного краєзнавчого музею, Вінницької єпархії Української Православної церкви та Вінницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Директор Вінницького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді вручила спеціальні призи учасникам Фестивалю та подякувала центрам соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями області за  підготовку тематичної експозиції робіт під назвою  «Всі різні - всі рівні».

Фестиваль – свято для всіх працьовитих та сповнених талантів дітей. Тому  кожен учасник отримав диплом та подарунок  від організаторів.

По завершенні свята учасники переглянули виставу акторів обласного академічного музично-драматичного театру ім. Садовського «Бременські музиканти».