27 липня, в режимі онлайн відбулась щотижнева апаратна нарада під керівництвом голови ОДА Сергія Борзова.

На початку засідання голова облдержадміністрації заслухав інформацію заступника директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Надії Марусяк щодо захворюваності в області  на COVID-19, зокрема про критичну ситуацію у відділенні онкогематології  обласної  лікарні ім. М. І.Пирогова. Посадовець поінформувала про умови лікування ковід-позитивних пацієнтів,  які потребують гемодіалізу або термінового  хірургічного втручання, а також про запобіжні заходи захисту медичного персоналу, що працюють у відділенні.

«За останні 3 дні нам вдалося  протестувати 90% тих, хто потребував обстеження,- зазначила Надія Марусяк.

Заслухавши повідомлення, голова ОДА наголосив, що напередодні 1 вересня потрібно обов’язково протестувати усіх педагогічних працівників: «Необхідно вже зараз розробити механізм як саме буде відбуватись таке тестування та вирішити питання із коштами», - зазначив Сергій Борзов.

Про ситуацію в аграрній галузі регіону, де триває активна фаза збирання ранньої групи зернових, поінформував очільник Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА Микола Ткачук. Керівник департаменту підкреслив, що на Вінниччині, попри несприятливі погодні умови цього року, ситуація  набагато краща, ніж в інших регіонах.

Підбиваючи підсумки засідання, голова облдержадміністрації Сергій Борзов  дав низку доручень керівникам структурних підрозділів за напрямками роботи.

На завершення, голова облдержадміністрації виконав приємну місію, повідомивши про нагородження почесними грамотами Міністерства фінансів України працівників департаменту фінансів ОДА, зокрема – очільника департаменту Миколу Копачевського.