25 червня, голова Вінницької ОДА  терміново виїхав у прикордонні райони області, де виникла загроза підтоплення.

За останню добу, через сильні зливи в Карпатах та на Буковині, критично піднявся рівень води у Дністрі. Оскільки Дністровська ГЕС готується аварійно скидати воду, міста Могилів-Подільський та Ямпіль опинилися під загрозою підтоплення.

Поїздку до районів підтоплення Сергій Борзов розпочав з Могилева-Подільського, де провів робочу нараду обласного оперативного штабу з  ТЕБ та НС.

 «Ситуація складна,- зауважив очільник регіону, звертаючись до керівників служб та відомств області та міста Могилева-Подільського, -  проте, спільними зусиллями обласної та міської влади,сил ДСНС і громади міста ми зробимо все, аби не повторилися події 2008 року. Прошу громаду консолідувати зусилля,засоби,техніку,людей, аби попередити загрозливу ситуацію».

Начальник ДСНС області Руслан Шевчук запевнив присутніх та голову ОДА в готовності протистояти стихії: «Ми проінспектували  ситуацію, визначили головні ділянки, куди вже потрібно спрямувати наші зусилля. В 4-х місцях ми розпочнемо укріплення зон підтоплення мішками з піском. Підприємство «Камелот» надає 7 тонн піску для формування стримуючих укріплень. Це вже 80%  успіху. До Могилева прямує спецтехніка швидкого реагування. Працюємо оперативно та злагоджено»,- підкреслив керівник обласної служби ДСНС.

Оскільки наступна доба буде вирішальною,  за дорученням  Сергія Борзова,  начальник ДСНС  області Руслан Шевчук залишиться у Могилеві-Подільському для коригування дій відповідних служб. Також  буде створено гарячу лінію для оперативного реагування сил ДСНС.

Міський голова Могилева-Подільського Петро Бровко поінформував керівника обласного штабу ТЕБ та НС Сергія Борзова про мобілізаційні заходи, проведені в місті, підкресливши, що після повені 2008 року місцева влада набула досвід, навчилась оцінювати ситуацію і відповідно на неї реагувати: «Маємо постійну комунікацію з Новодністровською ГЕС щодо резервів водосховища та об’ємів скидів води. Головним завданням вважаємо - не допустити проявів паніки у містян,адже у них ще свіжі спогади про повінь 2008 року. Людей постійно інформуємо, всі служби працюють в режимі 24/7,вже підготували необхідний продовольчий резерв,визначили місця для евакуації людей»,- запевнив Петро Бровко.

Голова облдержадміністрації звернув увагу керівників служб надзвичайних ситуацій та керівництва міста про необхідність постійного контролю ситуації з підняттям рівня води не лише в межах міст Ямпіль та Могилева-Подільського, а й у прилеглих населених пунктах.

В роботі штабу також взяв участь представник  служби НС Молдови (Сороки) Михайло Борщ. Вирішено координувати дії з молдовською стороною, аби вчасно отримувати інформацію про можливе підтоплення та забезпечити оперативне реагування.

У підсумку голова ОДА Сергій Борзов відзначив злагодженість і чіткість дій  міського оперативного штабу Могилева - Подільського у виконанні покладених завдань. Одночасно очільник області підкреслив, що повінь 2008 року була слабшою за ту, яку прогнозують у найближчі кілька діб та запевнив,що постраждалим територіям надаватиметься всебічна підтримка з боку обласних служб.