Під час засідання Наглядової ради Проекту ЄС-ПРООН з парламентської реформи Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков висловив вдячність партнерам нашої держави з програми розвитку ООН в Україні та делегації Європейського Союзу за допомогу та підтримку у впровадженні реформ. 

“Верховна Рада України ІХ скликання розпочала свою роботу під гаслом швидких та якісних змін для країни, і важливим було розпочати ці зміни з себе. Впевнений, що всі бачать позитивні зрушення, які сьогодні відбуваються, хоч вони і не такі швидкі, як хотілося б усім”, - зазначив Дмитро Разумков. 

Голова Верховної Ради України зауважив, що з початку проекту вже було закладено міцний фундамент щодо планування та моніторингу законопроектної роботи ВРУ, розвитку Апарату ВРУ, посилення комунікацій Парламенту та комітетів.

“Нещодавно також було закінчено важливу частину нашої спільної роботи - функціональний та інституціональний аналіз Апарату ВРУ. Ми сподіваємось на підтримку наших партнерів у впровадженні напрацьованих рекомендацій для покращення його роботи в майбутньому”, - наголосив Голова Парламенту.

Дмитро Разумков також подякував партнерам за допомогу у вирішенні проблемних питань роботи Парламенту, що виникли через пандемію коронавірусу. “Верховна Рада вимушена була частково обмежити доступ до своїх будівель, тому все, що ми могли перевести в режим онлайн, ми перевели. В той же час, завдяки організації роботи прес-центру на третьому поверсі, журналісти мали змогу вільно та зручно працювати під час карантину. Робота Парламенту залишалася відкритою”, - підкреслив він.

Голова Верховної Ради України також зазначив, що одним із пріоритетів роботи Парламенту залишається цифровізація роботи та комунікації із суспільством - українськими громадянами та міжнародною спільнотою. “Ми сподіваємось на експертну й технічну підтримку Проекту та Офісу парламентської реформи в питаннях електронного парламентаризму та напрацювання інструментів електронної демократії”, - зауважив Дмитро Разумков.

“Ми бачимо і розуміємо, що ця співпраця допомагає нам рухатись вперед. Тому сподіваємось на розвиток подальшого співробітництва задля комплексного впровадження започаткованих ініціатив. Головне - продовжувати  рухатись у правильному напрямку, щоб зміни відбувалися поступово та безперервно”, - підкреслив Голова Верховної Ради України.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук наголосив на важливості моніторингу законодавчих актів, адже за його словами, «прийняття в цілому не є самоціллю». «Для нас важливо, щоб закон міг досягти тієї мрії, на яку сподівається Парламент, коли розробляє і ухвалює документ», - підкреслив політик, наголосивши на окремій ролі міжнародних організацій у співпраці з Українським Парламентом саме у реформуванні парламентських процедур та координації законодавчої роботи з Урядом.

Перший заступник висловив від імені керівництва Парламенту велику вдячність команді Офісу парламентських реформ, Проекту ЄС-ПРООН за підтримку парламентських реформ в Україні. «Верховна Рада готова до співпраці, до дискусій на благо парламентаризму в Україні», - підкреслив Руслан Стефанчук.

Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк подякувала за плідну співпрацю і підтримку усіх позитивних змін у діяльності Верховної Ради, які відбуваються у рамках Проекту з парламентської реформи.

Серед перших кроків до суттєвих змін політикиня відзначила оновлення офіційного сайту Парламенту, зміни у його комунікаційній стратегії, технічне переоснащення прес-центру Верховної Ради, напрацювання пропозицій з ребрендингу Верховної Ради України.

Заступниця Голови також подякувала за посібник, який стосується гендерної рівності, виданий до 8 березня. «Я сподіваюся на зміни, які відбудуться незабаром в Апараті Верховної Ради, де буде більше залучено жінок до роботи. Це є дуже важливою складовою, аргументом і аспектом діяльності Верховної Ради», - наголосила Олена Кондратюк.