На Вінниччині триває робота в напрямку реалізації проєктів «Великого будівництва».

Сьогодні, 26 травня, у рамках робочої поїздки голова обласної державної адміністрації Владислав Скальський ознайомився із проєктом реконструкції приміщення ДНЗ №3 Гайсинської міської ради.

Про планування реконструкції дошкільного навчального закладу поінформував заступник голови ОДА Олександр Піщик.

«Коли ми включили дитячий садочок до переліку об’єктів, які реалізуються в рамках Національного проєкту «Велике будівництво», виникла потреба у терміновому перегляді документації через відсутність низки необхідних розділів. Розробка нового проєкту відбулася в дуже стислі терміни та з новим проєктувальником. Наразі вже пройдено експертизу проєкту. Його кошторисна вартість складає 13 млн грн», - зазначив Олександр Піщик.

За словами посадовця, новий проєкт включає низку додаткових розділів, включаючи влаштування зовнішнього благоустрою та дотримання усіх вимог щодо забезпечення енергоефективності і доступності (інклюзивності). 

Цього року передбачено спрямувати 1 млн 815 тис грн за рахунок ДФРР. Реконструкція об’єкта передбачена на умовах співфінансування з місцевих бюджетів.  

 «На мою думку, ми повинні зробити все можливе для того, щоб розпочати реалізацію цього проєкту. – підкреслив Владислав Скальський. – Нам необхідно зробити все для того, щоб втілення проєктів «Великого будівництва» не зупинялося».

Очільник області  зазначив, що реконструкція місцевого дитячого садочка є особливо важливою для мешканців Гайсинської ОТГ.

«Реконструкція дошкільного навчального закладу надасть можливість розвантажити інші заклади дошкільної світи м.Гайсина.  Тут також зможуть навчатися діти з навколишніх сіл. Найважливіше те, що цей проєкт буде реалізовано за  сучасними стандартами будівництва. Саме тому цей проєкт з 2017 року був переглянутий та змінений з урахуванням сучасних вимог, зокрема, інклюзивності, енергоефективності тощо», - зауважив Владислав Скальський.

У свою чергу, Гайсинський міський голова Анатолій Гук запевнив, що, незважаючи на зменшення надходжень до міського бюжету за період карантинних обмежень, на реставрацію дитячого садочка готові виділити майже 4 млн грн з міського бюджету та 3,5 млн грн – з районного. За словами Анатолія Гука, реконструкція закладу дошкільної освіти є вкрай важливою для громади міста.