Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій та груп і привітав народних депутатів із поверненням до звичного режиму роботи. 

“Коронавірус вніс деякі корективи в нашу роботу, як і у роботу всієї держави. Він вплинув на всі галузі і головне - на здоров’я наших громадян. Ми будемо знову працювати згідно з календарним планом, затвердженим на початку сесії. Маємо докласти максимум зусиль, щоб швидко та якісно виходити з кризових умов”, - зазначив Дмитро Разумков.

Голова Парламенту підкреслив, що сьогодні в Україні відзначається День боротьби за права кримськотатарського народу і День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. “Це ті уроки історії, які ми повинні пам’ятати, як і багато іншого, що було в нашій державі протягом років незалежності України та років боротьби за неї. На цьому ми повинні будувати наше майбутнє”, - наголосив Голова Верховної Ради.

Дмитро Разумков також зауважив, що минулої п’ятниці Парламент відзначав 30 років від початку роботи Верховної Ради УРСР XII скликання, яка пізніше стала Верховною Радою України І скликання. “За ці роки багато що відбувалося в державі та багато на що впливав саме український парламент. Дуже часто завдяки Верховній Раді державі вдавалося виходити зі скрутних ситуацій, які, здавалося б, неможливо виправити”, - зазначив він.

Окрім того, Голова Парламенту подякував головам комітетів та усьому депутатському корпусу за ефективну роботу. “На цьому тижні ми маємо багато питань для розгляду, і це результат плідної  роботи комітетів протягом останніх місяців. Хочу подякувати також представникам депутатських фракцій та груп. Коли наша держава постала перед проблемою коронавірусу, майже всі  політичні сили відклали політику і працювали над першими необхідними кроками, щоб допомогти Уряду та державі в цілому боротися із таким викликом. Сподіваюся, і в подальшому ми будемо так злагоджено та ефективно працювати на користь українського народу”, - наголосив Дмитро Разумков.