ряд запускає проект по будівництву та реконструкції 210 приймальних відділень по всій Україні на суму щонайменше 6 млрд грн, зокрема, за рахунок коштів НАК «Нафтогаз України».

Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, відкриваючи засідання Уряду у середу, 6 травня.

Він нагадав, що з 11 травня розпочнеться перший етап зняття карантинних обмежень. Тому вкрай важливо, аби до цього часу бізнес був готовим до роботи в нових умовах.

«Акцентую тут увагу Міністра охорони здоров’я та головного санітарного лікаря, що дуже важливо дослухатись до порад, які надходять від бізнесу та людей, щоб все було правильно організовано», - зазначив Прем’єр-міністр.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що сьогодні до кінця дня остаточний варіант цього документу буде оприлюднено на офіційному сайті МОЗ.

Крім того, Прем’єр-міністр зазначив, що Уряд продовжує вжиття заходів з підтримки соціально вразливих верств населення та бізнесу, які найбільше постраждали від коронавірусу.

«Тепер ФОПи першої та другої групи зможуть отримати фінансову допомогу на дітей (віком до 10 років). Така підтримка буде діяти під час карантину та протягом одного місяця після його завершення. Минулого тижня всім пенсіонерам, які отримують менше 5 тисяч гривень було виплачено по тисячі гривень підтримки. Також з травня ми розпочали індексацію пенсій», - повідомив Денис Шмигаль.

Окремо очільник Уряду зупинився на програмі «Велике будівництво», на реалізацію якої лише у дорожнє будівництво закладено понад 100 млрд грн. Крім цього на розбудову соціальної інфраструктури передбачаються направити кошти ДФРР.

«Прошу Мінфін забезпечити, щоб кошти з ДФРР пішли в регіони якомога швидше. Давайте не будемо затягувати цей процес на липень-вересень, тому що більшість об’єктів – це школи і дитсадочки. Важливо, щоб будівництво тривало вже. До 1 вересня об’єкти освітньої інфраструктури мають бути якісно завершеними. Це дуже важливо», - наголосив Прем’єр-міністр.

Також Денис Шмигаль підкреслив, що однозначно, соціальна інфраструктура вимагає комплексних змін. Особливо це стосується медицини. Йдеться про реконструкцію і наповнення обладнанням 210 приймальних відділень опорних лікарень за єдиними стандартами по всій України.

«Частина коштів, отримана від нашого найбільшого платника податків НАК «Нафтогаз», піде на будівництво та реконструкцію приймальних відділень по всій Україні. Ми говоримо про проект на суму щонайменше 6 млрд грн», - зазначив Прем’єр-міністр.

Він наголосив, що Україні потрібна якісна та оновлена медицина. «Ми не зупиняємо медичну реформу. Ми говоримо про продовження і її реалізацію з корективами, які вніс коронавірус. Ми не хочемо втрачати жодного лікаря», - наголосив Денис Шмигаль і доручив Міністру охорони здоров’я якомога швидше опрацювати це питання.

Також Глава Уряду закцентував на проблемі з виплатами 300% надбавок медикам, які борються з COVID-19.

«Кошти перераховані в регіони. Їх достатньо. Не всі департаменти охорони здоров’я спрацювали правильно. Головам ОДА доручаю провести службове розслідування щодо нарахування 300% доплати медикам, які борються з коронавірусом», - зазначив Прем’єр-міністр, доручивши Міністру охорони здоров’я взяти це питання під особистий контроль.