Про це голова облдержадміністрації зазначив під час чергового онлайн-брифінгу 12 квітня.

Владислав Скальський відвідав Могилів-Подільську окружну лікарню інтенсивного лікування та переконався у злагодженій роботі лікарів та забезпеченні якісних медичних послуг на місцевому рівні. Очільник області прибув сюди, щоб відвідати маленького Павлика, який одужує від коронавірусу. Наразі дитина почувається значно краще. Хлопчика переведено до звичайної реанімаційної палати, а результати проведення декількох ПЛР-тестів на коронавірус у дитини виявилися негативними.

Наразі лікарі продовжують інтенсивне лікування Павлика.  

«На сьогодні хлопчик практично самостійно дихає, його зняли з апарату штучної вентиляції легень. Залишається періодична підтримка дихання апаратом СІПАП, тобто зволоженим киснем. Нервова система дитини поступово відновлює роботу. Це дуже хороша та довгоочікувана новина! Лікарі продовжують спостерігати за станом Павлика. Усі сподіваються на швидке одужання дитини», - зауважив Владислав Скальський.

Під час онлайн-брифінгу голова облдержадміністрації відзначив, що на рівні області Могилів-Подільська ОЛІЛ є одним зі зразкових лікувальних закладів, де фахівці надають якісні медичні послуги.

«Варто зазначити, що Могилів-Подільська окружна лікарня інтенсивного лікування є дійсно гарним прикладом сучасного лікувального закладу в області. Якісно, сучасно, професійно, і, головне – з урахуванням усіх санітарно-гігієнічних норм та правил. Такою має бути лікарня не лише під час пандемії чи інших викликів, а завжди. Це правильний підхід і я отримав підтвердження того, що там працюють справжні професіонали, а допомога надається в гарних умовах. Дякую всім медичним працівникам, які працюють з Павликом та боролися за його життя, а зараз продовжують процес відновлення і повернення дитини до здорового стану. Дякую всім причетним органам місцевого самоврядування, міському голові, народному депутатові України, який також опікувався долею Павлика. Бажаю усім здоров’я, гарного дня та завжди приємних новин», - зауважив Владислав Скальський.