Про відповідне доручення районним державним адміністраціям та органам місцевого самоврядування щодо проведення щоденної масової дезінфекції вулиць та громадських місць, а також організації санітарної обробки автомобільних доріг комунальної форми власності із залученням спеціалізованої техніки розповів голова ОДА Владислав Скальський під час щоденного онлайн-брифінгу.

«Проводиться санітарна обробка місць перебування людей (парки, сквери, алеї, прибудинкові території, під’їзди, сходові клітини, магазини, аптеки, базари тощо). Обробка проводилась, в тому числі з використанням побутових оприскувачів із завантаженням дезінфікуючих рідин та шлангів підключених до центрального водогону. До виконання робіт залучені місцеві комунальні підприємства та їх спецавтотехніка, також залучена спецтехніка районних підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області. На карантинному пості Краснопілка на автодорозі М-12 облаштовано додатковий дезінфікуючий бар’єр», - зазначив очільник області.

Протиепідемічні заходи проведені у всіх містах та селищах міського типу області, а саме 18 міст та 29 селищ міського типу відповідно.