Під час щоденного онлайн брифінгу, який відбувся сьогодні в облдержадміністрації, голова ОДА Владислав Скальський наголосив на необхідності дотримання особистих зобов’язань щодо самоізоляції та правил карантину. Він акцентував увагу на питанні правової відповідальності за порушення карантинних заходів.

За словами посадовця, станом на 08.00 год. сьогодні, 6 квітня, на самоізоляції карантину знаходиться вже 1880 громадян. За останню добу на облік було поставлено 26 громадян. Із загальної кількості осіб на самоізоляції, 1624 особи — це безпосередньо ті, які прибули з-за кордону.

Вдадислав Скальський повідомив, що в області вже складено 168 адміністративних протоколів за правопорушення, пов’язані з порушенням правил карантину. Протягом останньої доби зафіксовано одне правопорушення в частині недотримання особистих зобов’язань із самоізоляції.

Голова ОДА вкотре зазначив, що для посилення публічної безпеки і порядку на території Вінницької області функціонує 55 контрольно-пропускних пунктів, з них санітарно-карантинних — 11.

«Кількість мобільних патрулів в м. Вінниці постійно зростає, і станом на сьогодні працює -34 у місті Вінниця, по області – 145», — зауважив Владислав Скальський.

Окрім того, голова ОДА зазначив, що 338 працівників Головного управління національної поліції протягом доби були залучені до охорони публічного порядку на об’єктах відпочинку — у парках і скверах.

Керівник регіону також наголосив, що відбувається щоденна масова дезінфекція вулиць та громадських місць, а всі карантинні заходи здійснюються задля безпеки жителів Вінниччини.