Під час щоденного онлайн брифінгу в облдержадміністрації 5 квітня голова ОДА Владислав Скальський повідомив, що за інформацією обласного лабораторного Центру, станом на сьогодні, на території області зареєстровано 161 підозра на коронавірусну інфекцію.  У 77 випадках  діагноз  лабораторно не підтверджений. У 75 випадках підтверджено інфікування  на COVID-19 , в тому числі у 7 дітей (м. Вінниця - 3, Гайсин - 3,Чернівці - 1).

Голова ОДА  поінформував, що лабораторно підтверджені випадки зареєстровані: у м. Вінниці -  51, Гайсинському районі – 9, Вінницькому - 3, Жмеринському, Крижопільському та Хмільницькому районах по два випадки, в м. Ладижин, а також в Чернівецькому, Липовецькому, Тиврівському, Тростянецькому та Ямпільському районах - по одному випадку.

«Всього на даний час в лабораторіях протестовано 1269 зразків матеріалів. З них 1194 - результати досліджень були негативні. У осередках спалаху коронавірусної інфекції обстежено 161 особа з підозрою на захворювання, 1086 контактних, з профілактичною метою було обстежено 30 осіб, які перебували в обсервації»,— зазначив посадовець.

Голова ОДА повідомив, що на даний час в лабораторіях обласного лабораторного Центру наявні діагностичні тест-системи для дослідження матеріалів методом полімеразної – ланцюгової реакції на 3300 осіб.

Також Владислав Скальський оприлюднив інформацію щодо стану пацієнтів, у яких лабораторно підтверджено COVID-19: «Станом на сьогодні, на 10:00 ранку, стаціонарно лікується 31 людина, амбулаторно 44.Усі ці пацієнти мають легку ступінь захворювання або безсимптомне протікання хвороби та знаходяться під постійним наглядом сімейного лікаря. Щодо важких пацієнтів, на сьогодні маємо троє. Стан їх стабільно важкий, без змін, але й без погіршення. Двоє з них – чоловік та жінка середнього віку, у яких хвороба протікає важко через наявність великої кількості супутніх захворювань».
Голова ОДА також повідомив, що двоє пацієнтів, які вчора були у важкому стані, вони  мають вже середній ступінь протікання хвороби, тобто відчувають себе краще.

«Загалом, стан більшості пацієнтів задовільний, продовжується симптоматичне лікування під постійним медичним наглядом»,- зазначив голова облдержадміністрації.

Щодо звернень на швидку допомогу, то  за добу їх кількість становила 1442. Швидкі здійснили 550 виїздів, з них по підозрі на коронавірусну інфекцію – 11,  Для 8 осіб прийнято рішення про госпіталізацію.