Під час щоденного брифінгу голова облдержадміністрації Владислав Скальський поінформував про поточний стан надання соціальних послуг на Вінниччині.

«В області соціальну послугу догляду вдома отримують 17686 осіб похилого віку та осіб з інвалідністю. Станом на 1 квітня, додатково було виявлено 166 одиноких осіб похилого віку та осіб з інвалідністю, які потребують догляду вдома. Нагадаю, що у Вінницькій області забезпечено функціонування обласної «гарячої лінії» для надання допомоги особам з інвалідністю та особам похилого віку за номером 0 800 216 433. Також працюють і гарячі лінії на рівні районів та міст обласного значення зі стаціонарними та мобільними номерами телефону», - зазначив Владислав Скальський.

За словами голови ОДА, з 18 березня поточного року в області налагоджено щоденний моніторинг забезпеченості потреб осіб похилого віку та осіб з інвалідністю. З 25 березня проводиться щоденний телефонний моніторинг забезпеченості осіб похилого віку продуктами харчування, засобами індивідуального захисту та ліками.

Усіма райдержадміністраціями та міськими головами міст обласного значення опрацьовано питання забезпечення осіб зазначеної категорії продуктовими наборами та гарячими обідами.

Станом на 1 квітня поточного року в області особам похилого віку, особам з інвалідністю, багатодітним сім’ям надано 29 309 продуктових набори, 2510 гарячих обідів.

Проводиться організаційна робота щодо доставки благодійної допомоги від мережі продуктових магазинів «АТБ». Для Вінницької області виділено 17481 продуктовий набір. Доставка таких наборів планується з 03.04.2020 року по 23.04.2020 року.

«Також створено офіційний моніторинг потреби у засобах індивідуального захисту в  лікарнях. Додатково протягом наступного дня буде запущена онлайн-форма для координації допомоги особам похилого віку. На базі зазначеної форми онлайн збиратимуть відомості щодо потреб, а також тих, хто  хоче і може допомагати», - зазначив Владислав Скальський.