Щодо порушення карантинних заходів на території Вінницької області розповів голова ОДА Владислав Скальський під час щоденного онлайн брифінгу.

«Так, станом на 08:00 сьогоднішнього дня складено 141 протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно протиепідемічних правил і норм), які направлено на розгляд судів, з них - 1 за 31.03.2020», - зазначив Владислав Скальський.

Загалом в області на самоізоляції знаходиться 1113 громадян, за добу на облік поставлено 168 громадян.

За останню добу перевірено 1370 осіб. (цифра 1370 більша, тому що деяких людей, які схильні до порушень могли перевіряти і поліція і органи місцевого самоврядування чи навіть медики телефоном повторно).

Прибуло із за кордону 1031 громадян, за добу на облік поставлено 148 громадян. Встановлено контактів (осіб що прибули) – 42.

По області працює 50 контрольно-пропускних постів, з них 5 карантинних, які працюють на в’їздах до Вінницької області. А саме: Махнівка, Козятинський район; с.Немія, Могилів-Подільський; Літин; Муровані Курилівці; с.Краснопілка, Гайсинський район.

Крім того, для вжиття заходів щодо запобігання, поширення коронавірусу та посиленню публічної безпеки і порядку на території Вінницької області задіяно 420 поліцейських, 130 військовослужбовців НГУ.

З метою забезпечення контролю за дотриманням карантинних заходів на території області створено: 49 піших нарядів та 142 автопатрулі. Загалом, динаміка порушень щодо карантинних заходів зменшується.

На завершення Владислав Скальський закликав усіх дотримуватись режиму карантину, адже відповідальність за недопущення поширення коронавірусної інфекції несе кожен громадянин України: «Наше з Вами завдання – не допустити пандемії в Україні. Давайте допомагати усім тим людям, котрі щоденно забезпечують життєдіяльність нашої області. Наше завдання – дотримуватися карантину та діяти згуртовано в такий критичний момент.Жорсткі карантинні заходи – це не обмеження та порушення прав людини, це дисципліновані заходи задля безпеки кожного! І я, як очільник області, несу за це відповідальність! Будьте обачними та бережіть себе!».