Про це голова ОДА Владислав Скальський зазначив під час чергового онлайн-брифінгу, який відбувся сьогодні, 31 березня.

«Наразі маємо багато питань з приводу нашої роботи з волонтерами. На жаль,  ширяться чутки та чергові фейкові повідомлення на цю тему. Я не буду конкретизувати.

Хочу сказати, що нашою командою ОДА спільно з волонтерами створено єдиний офіційний моніторинг потреб по базових закладах. Так, можна прозоро відстежити рівень забезпеченості та актуальні потреби сьогодення», - зазначив Владислав Скальський.

Офіційний список потреб лікарень у доступі та щоденно оновлюватиметься у документі на Google-диску.

«У цьому документі також доступний чат, в якому можна зазначити, яку саме потребу може забезпечити ваша команда.Також нагадую, що ми отримуємо централізовані поставки та розподіляємо по лікарнях Вінниччини, відповідно до потреб. Це також буде відображено у даному моніторингу»- зауважив Владислав Скальський.

Доступ до перегляду, спільної координації та звітування за посиланням:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1tAnC1ShFKuz7Zxd1YRML2u7fjDRfbBjzBnuKV_EKltk/edit?usp=sharing  

«Усі, хто бажає допомогти, будь ласка, приєднуйтесь!» - зазначив голова ОДА.

Під час спільного брифінгу керівники області та міста подякували волонтерам за співпрацю.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов зазначив: «Завдяки централізованим поставкам препаратів, обладнання і засобів індивідуального захисту наразі гострої потреби немає, але ми постійно працюємо з потенційними підрядниками щодо відповідних поставок. Хочу сказати, що на сьогодні дуже важлива допомога наших волонтерів. Зокрема, за те, що їм вдалося налагодити на базі наших підприємств пошиття біокостюмів одноразового використання. На мою думку, дуже важлива взаємодія і органів влади, і волонтерських та громадських організацій».

Нагадаємо, що на Вінниччині створено спеціальний фонд збору коштів, спрямованих на боротьбу проти коронавірусу.

Робота спецфонду в рамках ініціативи «Стоп Вірус» фонду «Подільська Громада» також надає можливість об’єднати та краще координувати роботу з протидії коронавірусної інфекції.