Під час брифінгу в облдержадміністрації  голова ОДА Владислав Скальський навів кілька прикладів несвідомого та безвідповідального ставлення до карантинних заходів із запобігання розповсюдженню вірусної інфекції COVID-19, які спричинили спалах хвороби в області.

Прикро, що зараження відбулось через недотримання запобіжних заходів медиками. Відтак осередок коронавірусної хвороби, зафіксовано у медичному закладі, де лікар, незважаючи на прояви захворювання гострої респіраторної хвороби, яка в подальшому була підтверджено лабораторно як коронавірусна інфекція, виходив на роботу.

«В ході епідеміологічного розслідування та лабораторного обстеження 34 працівників і пацієнтів даного закладу, було виявлено трьох інфікованих медичних працівників та одного пацієнта. Наголошую, що саме безвідповідальність та легковажне ставлення - є причиною швидкого спалаху коронавірусної інфекції у Вінницькій області». - зауважив Владислав Скальський.

Голова ОДА також наголосив на відповідальному ставленні до самоізоляції:

«На сьогодні ми маємо 14 зафіксованих порушень зобов’язань про самоізоляцію. Усі порушники будуть притягнуті до відповідальності, відповідно до закону про адміністративні порушення. Ці два тижні – будуть критично важкими для нас. Ви зобов’язані поставитись до цього виклику відповідально! Вотсап – канал Національної поліції працює, гаряча лінія також – тому прошу повідомляти про дії правопорушників».