Окрім інформування щодо поточної ситуації із поширення коронавірусу, голова ОДА Владислав Скальський дав відповіді на запитання, які представники ЗМІ надсилали у мережі «Facebook».

Відповідаючи на питання журналістів, що стосувалось забезпечення медичних закладів області необхідними засобами захисту, тестами на Covid-19, медикаментами та обладнанням для боротьби із коронавірусом.

«На початку оголошеного карантину в області нараховувалось 290 інфекційних ліжок. Наразі маємо 524 ліжка, 89 боксованих і понад 50 напівбоксованих палат. На державному рівні здійснюється централізована закупівля тестів (експрес та ПЛР) для виявлення Covid-19, засобів захисту, а також ШВЛ. Все це сконцентровано на складі в Китаї.  Кожні 48 годин літак відбуває до Китаю та повертається із зазначеним вантажем, після чого відбувається його розподіл по системі охорони здоров’я України. Тож проблема із забезпеченням поступово вирішується. Від себе хочу подякувати волонтерам та благодійникам, які не залишаються осторонь та роблять все, що в їх силах, аби посилити забезпечення медичної галузі засобами захисту», - зазначив Владислав Скальський.

Крім того очільник ОДА повідомив, що у Вінницькій області створено 23 повністю забезпечені бригади швидкої допомоги, які працюватимуть із викликами пов’язаними коронавірусною інфекцією. До того ж в області посилюються карантинні заходи, адже найдієвіший варіант запобігти розповсюдженню інфекції – це залишатись вдома.

Будьте свідомими, бережіть себе та своїх близьких!