Про це повідомив голова ОДА Владислав Скальський за підсумками селекторної наради у режимі відеозв’язку з Офісом Президента України. Вінниччину під час наради представляли голова Вінницької обласної державної адміністрації Владислав Скальський та Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Голова облдержадміністрації повідомив, що Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації по всій території України на 30 днів, до 24 квітня 2020 року. Таке рішення прийнято сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів України. Відповідно, на засіданні Державної комісії з ТЕБ та НС прийнято рішення на цей період продовжити карантинні заходи.

Він наголосив, що це не надзвичайний стан, а режим надзвичайної ситуації, який  не обмежує конституційні права громадян, а лише консолідує зусилля для подолання загрози.

«Уряд працює цілодобово. Під час сьогоднішнього засідання була прийнята ціла низка дуже важливих рішень. Відтак, ініційовано питання посилення кримінальної відповідальності за невиконання режиму самоізоляції. В тому числі, і на Вінниччині, ми стикаємося з дуже низькою відповідальністю людей за виконання зобов’язань, взятих нашими громадянами під час перетину кордону», – зауважив Владислав Скальський.