Про це сьогодні, 21 березня, повідомив голова облдержадміністрації Владислав Скальський під час брифінгу.

 «Протягом останньої доби п’ять потягів привезли українців додому. Цієї ночі в область автобусами повернулися 60 громадян, 30 з них – жителі м.Вінниці. Спеціальні автобусні рейси організували обласна державна адміністрація та Вінницька міська рада. Усіх громадян оглянули спеціалісти-епідеміологи та лікар екстреної медичної допомоги. Спеціалісти пересвідчилися в тому, що прибулі не мають ознак ГРВІ. Вони добре почуваються і, звичайно, підписали відповідні документи про двотижневу самоізоляцію. В будь-якому разі, ми на постійному зв’язку із ними, тож у випадку змін щодо їхнього стану будуть відпрацьовані подальші дії»,  - повідомив Владислав Скальський.

Голова облдежадміністрації також зазначив, що сьогодні очікується ще 2 потяги, які доправлять українців додому, тож організують відповідні автобусні рейси для повернення вінничан та жителів області з дотриманням правил безпеки. Стан здоров’я прибулих осіб ретельно перевірятимуть та постійно перебуватимуть із ними на зв’язку.

Щодо поточної ситуації в області стосовно коронавірусу, то на сьогодні у регіоні не підтверджено жодного випадку на захворювання, спричинене коронавірусною інфекцією. Однак, зафіксовано ще дві нових підозри. Пацієнти у стабільному стані перебувають під постійним медичним спостереженням, а фахівці обласного лабораторного центру працюють над дослідженням біоматеріалу цих осіб.

Крім цього, визначені контактні особи, які самоізольовані та знаходяться під медико-санітарним наглядом.

Під час брифінгу очільник області також повідомив, що вчора та сьогодні зранку рішенням обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийнято додаткові рішення, які передбачають досить суворі обмеження щодо пересування громадян як між містами, так і всередині міста, пересування громадським транспортом тощо.

Владислав Скальський зауважив: «Ми постійно будемо звужувати та посилювати наші карантинні заходи для того, щоб убезпечити громадян та зменшити вірогідність розповсюдження інфекції COVID – 2019. З юридичної точки зору ми можемо вдаватись до таких дій та приймати рішення так само, як і в стані режиму надзвичайної ситуації, оскільки карантинний режим запроваджено на державному рівні. Якщо протягом наступних днів приймуть рішення про запровадження надзвичайного стану на території всієї України, то ми готові до цього».