17 лютого в облдержадміністрації відбулася зустріч голови ОДА Владислава Скальського з Почесним консулом України у провінції Лімбург Крісом Бекерсом. На зустрічі також були присутні перший заступник голови ОДА Сергій Здітовецький, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального економічного розвитку ОДА Володимир Мережко та директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Микола Ткачук.

В ході зустрічі сторони обговорили шляхи пожвавлення двостороннього співробітництва.

Вітаючи гостя, голова обласної державної адміністрації зазначив, що Бельгія цікава для Вінниччини економічним потенціалом, перспективами залучення інвестицій та можливостями взаємовигідного співробітництва у сфері економіки, туризму, культури та освіти.

«Вінниччина успішно довела свою ефективність в якості надійного партнера для іноземних компаній. Впевнений, що наші двосторонні відносини мають значний торгівельно-економічний потенціал. Вінницька область має сприятливу економіку. В 2019 році ми наростили 13,5 %  промислової продукції, порівняно з результатами попереднього року», – зауважив Владислав Скальський.

Голова облдержадміністрації повідомив, що за одинадцять місяців минулого року обсяги експорту зросли більше, ніж 22%, зазначивши, що в минулому році Вінниччина експортувала до Королівства Бельгія різноманітних товарів на понад 20 млн доларів, а імпортувала – більше, ніж на 3 млн доларів. Відтак, враховуючи загальний обсяг експортно-імпортної діяльності Вінниччини в 2019 році, керівник регіону вбачає значний потенціал для збільшення обсягів зовнішньої торгівельної діяльності безпосередньо з Королівством Бельгія.

У вітальному слові Почесний консул України у провінції Лімбург Кріс Бекерс подякував голові обласної державної адміністрації за можливість зустрічі та підтримку. Він підкреслив необхідність подальшого економічного співробітництва та активізації діалогу зі співпраці над відповідними проєктами.

«Моя головна мета –промоція України, її товарів та послуг в Бельгії та налагодження співробітництва між Посольством України в Бельгії і торгово-промисловими палатами Бельгії, а також торгово-промисловими палатами України і Бельгії. Сьогодні в Вінниці є два підприємства з бельгійським капіталом. Переконаний, що й в подальшому ми будемо нарощувати українсько-бельгійське співробітництво, інвестиційну співпрацю та двосторонній товарообіг», – запевнив пан Кріс Бекерс, наголосивши на важливості проведення таких зустрічей задля покращення ефективності двосторонньої співпраці.

Нагадаємо, що офіційне відкриття Почесного консульства України у місті Борглун (провінція Лімбург) відбулося у 2018 році. Почесний консул України у Бельгії Кріс Бекерс представляє інтереси нашої держави у провінції Лімбург, що сприяє посиленню робочих контактів з компетентними органами місцевої влади, адвокатами, соціальними службами, благодійними фондами, установами та організаціями задля забезпечення всебічного захисту прав та інтересів фізичних та юридичних осіб України на території Бельгії.