Сьогодні, 17 лютого, на апаратній нараді в облдержадміністрації голова ОДА  Владислав Скальський  заслухав інформацію керівників структурних підрозділів облдержадміністрації та служб області.

Голова облдержадміністрації акцентував увагу на завданнях, які стоять перед областю в рамках виконання Національної програми «Велике будівництво», зокрема, капітальний  та середній ремонт у поточному році  87 км доріг місцевого значення. Роботи  по проєктам розпочнуться як тільки дозволять погодні умови,- запевнив керівник управління дорожнього господарства обласної державної адміністрації  Олег Бабій.

Очільник регіону  також підняв питання щодо ефективності систем теплопостачання в закладах освіти області, зосередивши увагу на економічних аспектах, а також зупинився  на аналізі  вартості підвозу учнів шкільними автобусами. Відтак, середня вартість підвозу  по області за 1 км становить 16,96 грн., проте в різних районах цей показник значно відрізняється як в меншу, так і в значно більшу сторону. Тож Владислав Скальський дав доручення відповідним структурним підрозділам детально вивчити дане питання з метою покращення  економічної складової підвозу учнів до 53 опорних шкіл області.

«Мені цікаво було зрозуміти якою є  економіка використання різних моделей  шкільних автобусів. Прем’єр-міністр України під час урядової наради озвучив прохання проаналізувати на місцях позитивний досвід експлуатації певних моделей автобусів, задля організації централізованої закупівлі на державному рівні шкільних автобусів. Це дозволить отримати не тільки суттєву фінансову знижку при закупці, але й дійсно якісну зручну модель, а не ту, що вийде за результатами тендера»,- пояснив голова ОДА.

За повідомленням директора Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Миколи Ткачука, область активно долучилась до впровадження цифрових технологій в галузь АПК.

Микола Ткачук розповів про переваги та можливості онлайн-платформи «Кабінет Аграрія» , метою діяльності якої є покращення доступу до фінансування агровиробників,  підвищення їх фінансової грамотності, участь у розробці законодавчих ініціатив щодо розвитку агрофінансування.

«Кабінет Аграрія» передбачає фокусування пошуку необхідної інформації за допомогою цифрових продуктів, спеціально розроблених для сільськогосподарських виробників, що спрощує ухвалення ефективних рішень, полегшує співпрацю з банківськими установами, одночасно мінімізуючи документообіг.

Щодо стану справ в галузі охорони здоров’я області доповіла заступник директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Надія Марусяк. Посадовець відмітила  суттєве покращення епідситуації із захворюванням на грип та ГРВІ. Завдячуючи вчасно введеним запобіжним заходам та карантину в учбових закладах, в області значно зменшено рівень захворюваності на вірусні інфекції:10 днів назад було біля 14 тис звернень, а на даний час зафіксовано  менше 10 тис.,тобто менше на 2,5%. Надія Марусяк підкреслила, що до карантину 70% усіх захворівших були діти. За минулий тиждень цей показник зменшився до 34 %. Наразі в лікарнях залишаються 29 дітей з пневмоніями середньої важкості. Серед дорослих важкі ускладнення спостерігаються у  хворих, які не були щеплені. Тож щеплення проти грипу тривають, по області за тиждень імунізовано 320 людей.

Надія Марусяк запевнила, що область має необхідну кількість противірусних, антибактеріальних препаратів та індивідуальних засобів захисту. В цілому всі лікарні забезпечені необхідними препаратами і медичними засобами. Триває укладення договорів медичних закладів з НСЗУ. Наразі укладено 155 пакетів медичних послуг.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський поінформував про виконання основних фінансових показників. Відтак в області завершено процедуру експертизи прийнятих місцевих бюджетів, профінансовано всі взяті зобов’язання головних розпорядників коштів, робота триває в плановому режимі.

Опалювальний сезон в області, за словами директора профільного  департаменту Сергія Волкова,також  проходить стало, без суттєвих збоїв.

Заступник Директора департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Олександр Мельник  поінформував, що станом на 14 лютого, в області  видано 1323 пакунків малюка. Щодо державної допомоги на  оплату житлово-комунальних послуг, то посадовець навів такі цифри: з початку 2020 року вперше за призначенням субсидії звернулись 11324 домогосподарств, за минулий тиждень опрацьовано 3052 звернення. Таким чином, кількість домогосподарств, яким призначено субсидію становить 156,7 тис (25,8%), а кількість осіб,що отримують державну допомогу - 80865.

Також під час наради були окреслені завдання на поточний тиждень.

Підсумовуючи засідання, Владислав Скальський дав відповідні доручення керівникам структурних підрозділів за основними напрямками роботи.