Під час робочої поїздки до Тульчинського району голова облдержадміністрації Владислав Скальський завітав до Тульчинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів – ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Вінницької обласної Ради.

Очільник області ознайомився з умовами підготовки ліцеїстів та поспілкувався з керівництвом ліцею і педагогічним колективом. Він зазначив, що в навчальному закладі створено всі належні умови для якісної підготовки ліцеїстів.

Директор ліцею Микола Хлівнюк поінформував голову ОДА про успіхи ліцеїстів, підкресливши, що більшість із них з року в рік успішно складають ЗНО. Так, у 2019 році випускник школи-ліцею Дмитро Миколюк набрав понад 190 балів на ЗНО з української мови та математики, випускниця Ганна Любацька – понад 180 балів на ЗНО з історії України. Більше половини минулорічних випускників школи-ліцею вступили до вищих навчальних закладів.

Наразі у школі-ліцеї навчається 375 дітей, з них 62 дитини із сімей м.Тульчина, 313 ліцеїстів. Свідоцтва про здобуття базової загальної середньої освіти отримають 100 здобувачів освіти, свідоцтва про повну загальну середню освіту – 75 ліцеїстів 11-х класів. Педагогічний процес забезпечують 64 педпрацівники, з них, 36 учителів, 28 вихователів. У школі-ліцеї працюють практичний психолог, соціальний педагог, бібліотекар, юрист, лікар, 5 медичних сестер, 64 особи обслуговуючого персоналу.

З метою надання якісних освітніх послуг в школі-ліцеї діє 24 навчальних кабінети: два комп’ютерних класи, культурно-мистецький центр, танцювальна зала, конференцзала, клуб, слюсарна та деревообробна майстерні, теплиця, два спортивних майданчики, майданчик зі штучним покриттям, стадіон, тир, ігрові майданчики. Здобувачі освіти мають можливість працювати в міжнародній комп’ютерній мережі «Інтернет», створено сайт школи-ліцею, до послуг дітей бібліотека.

Протягом навчального року в школі-ліцеї проводяться предметні тижні з усіх дисциплін, читацькі конференції, відкриті уроки і виховні заходи, тематичні вечори, свята, зустрічі з цікавими людьми, диспути, круглі столи. Діють спортивні секції, гуртки кульової стрільби, стройової підготовки, хореографічний, вокальний, технічний, зоогурток, школа безпеки. При школі функціонує обласний комунальний заклад «Тульчинська дитячо-юнацька спортивна школа». Абсолютно всі ліцеїсти займаються в різноманітних секціях з футболу, волейболу, тенісу, боротьби, важкої та легкої атлетики.

Випускники ліцейних класів із посиленим вивченням військово-спортивних дисциплін вступають до вищих навчальних закладів Збройних Сил України, а також до цивільних вищих навчальних закладів держави.

З 90 здобувачів освіти ліцейних класів із поглибленим вивченням військово-спортивних дисциплін, які закінчили навчальний заклад у 2019 році, 51 ліцеїст вступив до вищих навчальних закладів ІІІ- ІV рівня акредитації: Харківська академія МВС, Харківський Національний університет МВС, Одеський університет МВС, Одеська військова академія, Київська академія МВС, Хмельницький університет прикордонних військ. Шість випускників за контрактом знаходяться в зоні проведення ООС.

Ліцей отримав подяки від Львівської академії сухопутних військ, Національної академії Державної прикордонної служби, Харківського національного університету Повітряних Сил України, Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, Житомирського військового інституту ім. Корольова.

Ліцеїсти брали участь у Всеукраїнській спартакіаді серед військових ліцеїв та ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою. Команда ліцею виборола І місце у відкритому турнірі Одеської області з міні-футболу на Кубок начальника Військово-морського ліцею ім. віце-адмірала В. Безкоровайного.

Кращі ліцеїсти школи-ліцею Миколюк Дмитро, Острижнюк Діана, Белінський Єгор, Кравець Валентин у 2019 році відзначені стипендіями Вінницької облдержадміністрації та обласної Ради за особливі успіхи у реалізації набутих знань та особливі успіхи у спорті.

Територія школи-ліцею займає 7,6 га. На балансі знаходиться 51 будівля та споруда. У 2018 році власними силами створено Єдину військову смугу перешкод для проведення занять з предмету «Захист Вітчизни».

У 2019 році проведено реконструкцію системи опалення, розпочато будівництво футбольного поля зі штучним покриттям та утеплення фасаду, проведено поточний ремонт приміщень класів, спалень, їдальні, банно-прального комбінату, медпункту.

В 2020 році планується закінчити утеплення фасаду, закінчити будівництва футбольного поля з штучним покриттям та здійснити капітальний ремонт їдальні.