Уряд своїм розпорядженням затвердив план запобігання занесенню і поширенню на території України коронавірусу з Китаю, а також Національний план протиепідемічних заходів реагування на поширення вірусу.

Спеціально створений оперативний штаб для координації дій перенесено на рівень Кабінету Міністрів України — його очолив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Посилення превентивних заходів та контролю відбувається на виконання доручення Президента України.

«Ми встановлюємо режим підвищеної готовності для всіх систем цивільного захисту, щоб усі відповідні служби оперативно мобілізувалися в разі виникнення необхідності», — сказав Олексій Гончарук.

Він також додав, що МЗС та МОЗ рекомендують тимчасово утриматися від туристичних і ділових поїздок до провінції Хубей та міста Ухань, де є найбільший ризик зараження, а також відкласти свої подорожі, які не є вкрай необхідними, до інших територій Китайської Народної Республіки.

Для китайських студентів, які навчаються в Україні, продовжено канікули.

«Наразі розробляємо плани на регіональному рівні для окремих областей. Лікарням доручено підготуватися до можливого випадку захворювання, визначити потребу в ліках та обладнанні, а МОЗ проконтролює та допоможе методологічно»,  — підкреслив Прем’єр-міністр.

Крім того, Уряд зобов'язує провести навчання в медичних закладах щодо готовності прийняти потенційних хворих.